Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ: ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ, ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ... ΠΕΝΘΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!


Στο πένθος για τον Φιντέλ Κάστρο τόσο στην Κούβα όσο και στη Βόρεια Κορέα αναφέρθηκε στο σημερινό «Εν Αθήναις» ο Γιώργος Τράγκας, αλλά και στο… πένθος που φέρνει στους Έλληνες -ξανά- το ΔΝΤ!
Όπως χαρακτηριστικά είπε στον Real FM: «Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Κιμ Γιονκγ Ουν, ο ηγέτης της Βορείου Κορέας στη χώρα του στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο. Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ όλοι οι επιβάτες στο μετρό της Πιον Γιανγκ θα βλέπουν ένα γυάλινο κουτί και θα διαβάζουν νεκρολογία του Κάστρο. Εκεί θα υπάρχει και μία φωτογραφία του Φιντέλ με στρατιωτική ενδυμασία που θα υπενθυμίζει την επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα το 1986. Οι δύο χώρες έχουν πολύ καλές διπλωματικές σχέσεις και διατηρούν πρεσβείες στις πρωτεύουσές τους. Πρέπει όλοι να ξέρετε ότι η παράδοση του πένθους για το θάνατο ηγετών είναι κάτι συνηθισμένο στη Βόρεια Κορέα.

Το πένθος για τον ηγέτη Κιμ Ιλ Σουνγκ πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν κράτησε 3 χρόνια. Από τις 17 Δεκεμβρίου του 2011 ως τις 17 Δεκεμβρίου του 2014.

Τελικά στην Κούβα στην κηδεία του Κάστρο θα παραστούν ελάχιστοι ευρωπαίοι ηγέτες. Πέντε αναφέρουν σχετικά τηλεγραφήματα, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός, κος Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης.

Ομπάμα και Πούτιν δεν θα παραστούν. Ο Ρώσος δήλωσε ότι έχει φόρτο εργασίας και ότι πρέπει να προετοιμαστεί για μια ομιλία του. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν επικαλέστηκε κανένα λόγο αλλά φαίνεται ότι σεβάστηκε την ευχή και επιθυμία του νεοεκλεγέντος Τραμπ να αποφύγει την παρουσία του στην Κούβα. Εκτός από τον κο Τσίπρα στην Κούβα σύμφωνα με όσα γράφονται μεταβαίνουν κάποιοι Άγγλοι και Ιρλανδοί πολιτικοί.
Ο κος Τραμπ δήλωσε ότι θα ζητήσει από την Αβάνα να διευθετηθούν κάποια θέματα με τους Κουβανούς της Φλόριδας και σε περίπτωση που αρνηθεί ο Ραούλ, ο αδελφός του Κάστρο, θα καταργήσει τη συμφωνία Ομπάμα, η οποία προβλέπει άρση του εμπάργκο και εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των 2 χωρών».

Πένθος αλά ΔΝΤ…
Μαυρίλα φέρνουν τα νέα μέτρα που ζητάνε οι δανειστές: «Ανοίξτε τα ραδιοφωνάκια σας. Καλημέρα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, καλημέρα στο Μαξίμου, καλημέρα στο σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Σύσσωμος ο τύπος σήμερα γράφει ότι οι δανειστές μας ζητούν νέα μέτρα, ουσιαστικά νέο μνημόνιο, μέχρι το 2020. Ουσιαστικά, φίλες και φίλοι, ο κος Μοσκοβισί ήταν χθες ένας κομιστής των διαθέσεων που κυοφορούνται από την πλευρά των Ευρωπαίων δανειστών και του ΔΝΤ.

Εκείνος όμως που τα είπε όλα χθες, εκείνος που αποκάλυψε την επώδυνη πραγματικότητα, ήταν ο κος Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο επιβεβαίωσε πλήρως όλες τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών για τις προθέσεις των δανειστών. Ουσιαστικά σε πλήρη απόγνωση ο κος Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι η περίφημη αξιολόγηση δεν κλείνει χωρίς επώδυνες υποχωρήσεις.
Μην έχετε καμία αμφιβολία. Ή πάμε σε ένα πλήθος υποχωρήσεων ή οδηγούμαστε σε εκλογές. Ζητάνε να δώσουμε τα πάντα και να πάρουμε το τίποτα.

Υπάρχει βέβαια και μια άλλη ερμηνεία που δίνουν κάποιες εφημερίδες ότι ο κος Τσακαλώτος ομολογεί τα νέα μέτρα και εμμέσως πλην σαφώς λέει ότι εάν δεν τα πάρουμε θα πάμε σε εκλογές.

Ήδη όμως φαίνεται ότι οι ξένοι, η ύπατη αρμοστεία σφίγγει ακόμα περισσότερο το βρόγχο στο λαιμό του ελληνικού λαού. Το θέμα όπως τίθεται είναι αν η συγκυβέρνηση θα υποχωρήσει στις ομαδικές ανθρωποθυσίες που ζητάνε οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι ή θα πάει σε εκλογές και θα αφήσει αυτή τη μεγάλη βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας να τη χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων ζητάνε κατάργηση οικογενειακών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών.

Βέβαια η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές αλλά τον τελευταίο καιρό δεν χάνει ευκαιρία να λέει προς την πλευρά των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ ότι θα πάμε στις κάλπες εάν δεν μας επιτρέψετε να επιβιώσουμε πολιτικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου