Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ - ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΝ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ - ΞΕΦΤΙΛΙΚΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ... (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ) -ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

Με την αποβίβαση, λίγο πριν από τις 11, του Μπαράκ Ομπάμα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος άρχισε και επίσημα η ιστορική επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα κατέβηκε χαμογελαστός από το προεδρικό αεροσκάφος. Τον υποδέχτηκε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και είχαν μία σύντομη συνομιλία σε ιδιαίτερα καλό κλίμα.
Δείτε βίντεο από την άφιξη του Air Force στο Ελευθέριος Βενιζέλος και την υποδοχή του Μπαρακ Ομπάμα

Την ίδια ώρα από την έξοδο στο ουραίο τμήμα του αεροσκάφους αποβιβαζόταν το προσωπικό που συνοδεύει τον αμερικανό πρόεδρο.

Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές, ενώ το κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί για την υποδοχή του προέδρου Ομπάμα σχημάτιζε στην άκρη μία μικρή γωνία, επειδή το προεδρικό αεροσκάφος ακινητοποιήθηκε τελικά ένα μέτρο πιο πέρα από το σημείο που είχε αρχικά υπολογιστεί.


Ο πρόεδρος Ομπάμα παρέμεινε για λίγο στη πίστα του αεροδρομίου, συνομιλώντας με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, αξιωματούχους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος Ομπάμα, αφού πρώτα χαιρέτησε χαμογελαστός τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν από απόσταση, επιβιβάστηκε στη προεδρική, μαύρη, λιμουζίνα, την επονομαζόμενη και «κτήνος» λόγω της βαριάς θωράκισης που φέρει.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν περισσότερα από δύο τέτοιου τύπου αυτοκίνητα στη συνοδεία του προέδρου, ώστε να μην μπορεί να γίνεται αντιληπτό σε ποιο επιβαίνει ο πρόεδρος κατά τις μετακινήσεις του.


Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια στο έδαφος και στον αέρα.

Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο λίγο πριν από την έλευση και κατά την αποχώρηση της προεδρικής αυτοκινητοπομπής ήταν κλειστή. Σε όλο τον χώρο του αεροδρομίου την κύρια ευθύνη για τα μέτρα ασφαλείας την είχαν Αμερικανοί και υπήρχαν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την άφιξη του αμερικανού προέδρου πέρασαν τουλάχιστον από τρεις διαφορετικούς ελέγχους για να φθάσουν στον χώρο όπου είχε προβλεφθεί.

Στην έξοδο του αεροδρομίου και στη διαδρομή μέχρι την αρχή της Αττικής Οδού στις δύο πλευρές του δρόμου υπήρχαν παρατεταγμένοι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η κυκλοφορία από το αεροδρόμιο προς την Αττική Οδό είχε διακοπεί για αρκετή ώρα, ενώ στη συνέχεια έκλεισε για λίγο και η οδός Βάρης - Κορωπίου.

Το πρόγραμμα

Η πρώτη επίσημη επαφή που θα έχει ο κ. Ομπάμα θα είναι στις 13:30 στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Στις 14:30 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μετά τη συνάντηση οι δυο τους θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Το επίσημο δείπνο στο προεδρικό μέγαρο είναι προγραμματισμένο για τις 19:30.

Η διήμερη επίσκεψη θα κλείσει το μεσημέρι (στις 13:00) της Τετάρτης, με τον κ. Ομπάμα να εκφωνεί ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΔΕΙΤΕ LIVE:

Δείτε τον εξονυχιστικό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε το άγημα που απέτισε τιμές στον Αμερικανό πρόεδρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου