Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

ΛΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΥΣ 180;Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης χρησιμοποιείται ως «λαγός», από την πλευρά του κόμματος. Και η πρόταση για συναινετική λύση, με την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας και εκλογές λίγο μετά, μόνο τυχαία δεν είναι. Δύο είναι τα πιθανά σενάρια.

Από την μία η πιθανότητα να βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ, πως μπορεί τελικά η κυβέρνηση, να βρει τους 180 βουλευτές για να εκλέξει μόνη της πρόεδρο. Οπότε στο ΣΥΡΙΖΧΑ θέλουν να εξασφαλίσουν από τώρα πως θα υπάρξουν εκλογές άσχετα με την εκλογή προέδρου. Για αυτό και την καλούν να τα συζητήσουν και να τα συμφωνήσουν.
Το δεύτερο σενάριο προχωράει πιο μακριά. Αν γίνουν εκλογές και εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκεντρώνει τους απαραίτητους βουλευτές για να εκλέξει πρόεδρο; Μήπως θα έχουμε πάλι τα ίδια και μια χώρα που θα πηγαίνει σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Άρα σκέφτονται στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί να μην τελειώσουμε από τώρα το ζήτημα;
Βέβαια όλα αυτά γίνονται έχοντας, όχι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ, το μυαλό τους σε ένα πράγμα. Πως ο κόσμος δεν θέλει εκλογές. Και πως δεν θέλει αυτές να προκληθούν με αφορμή το θέμα της προεδρικής διαδοχικής. Άρα λοιπόν στο ΣΥΡΙΖΑ για να τα έχουν καλά και με τους «νοικοκυραίους», πολύ θα τους βόλευε να έχει θετική ανταπόκριση η πρόταση τους.

ΣΤ.ΑΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου