Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ! ΚΥΡΙΕ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΧΑΡΑΚΙΡΙ!


Ο κ. Αθανασίου για μία ακόμη φορά επέλεξε το στρίβειν δια των μηνύσεων.
Αναγκαζόμαστε για μια ακόμη φορά να δηλώσουμε πως για την περίπτωσή του και την ηθική που επιδεικνύει προτιμότερο θα ήταν το χαρακίρι και όχι οι μηνύσεις. Αλλά εν πάση περιπτώσει μπορεί απλώς να δώσει απαντήσεις επισήμως στα επανειλημμένα επίσημα αιτήματά μας, αντί να επιλέγει τον κλεφτοπόλεμο των απαντήσεων σε ανύπαρκτα ερωτήματα.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιμένει να αναφέρει πως η αποκάλυψή μας αφορά παλαιές καταγγελίες για το πόθεν έσχες του το 2007. Ψέματα. Η αποκάλυψή μας στο τεύχος 56 αφορά ψεύτικο πόθεν έσχες που έκανε το 2012 στην ελληνική Βουλή. Η υπόθεση των παλιών καταγγελιών για το πόθεν έσχες είναι μια άλλη υπόθεση στην οποία επίσης πρέπει να απαντήσει. Και συγκεκριμένα, όπως του έχουμε ζητήσει, ποιος, με ποια υπογραφή και με ποια αιτιολογική πράξη αρχειοθέτησε τις καταγγελίες εκείνες που ουδέποτε ερευνήθηκαν.

Ο κ. Αθανασίου αποφεύγει να απαντήσει και στις νέες αποκαλύψεις του τεύχους 57 που μόλις κυκλοφόρησε. Ισχυρίζεται πως δεν είναι υπεύθυνος για την απονομή χάριτος στις προκλητικές περιπτώσεις που δημοσιεύουμε και που ξεφτιλίζουν και τη Δημοκρατίας και το θεσμό της απονομής χάριτος. Προφανώς και υπεύθυνος για την απονομή χάριτος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως είναι γνωστό αλλά και σημειώνουμε στο δημοσίευμα. Αν δεν κατάλαβε λοιπόν καλά ο κ. Αθανασίου να επαναλάβουμε την ερώτηση.Γιατί πρότεινε στο συμβούλιο χαρίτων και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την απονομή χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών, σε πολιτευτές που είχαν χάσει το δικαίωμα να εκλέγονται και σε κατάδικους του κοινού ποινικού δικαίου για να διοριστούν στο δημόσιο; Εν ολίγοις, γιατί επέλεξε από τις δεκάδες χιλιάδες καταδικασμένων ακόμη και για μικροκλοπές να προτείνει την απονομή χάριτος σε ναρκέμπορους.

Ο κ. Αθανασίου παίζοντας όπως και ο πρώην συνάδελφός του Γιώργος Βουλγαράκης με το νόμιμο και το ηθικό, ισχυρίζεται ότι η αποθήκη 150 τ.μ. την οποία νοικιάζει στο δήμο Πεντέλης δεν είναι ηλεκτροδοτούμενη, άρα «νομίμως» δεν πληρώνει χαράτσι.Έντεχνα και δικολαβικά ο πρώην ανώτατος δικαστικός δεν μιλάει για την ουσία, η οποία είναι ότι η αποθήκη αυτή σύμφωνα με το συμβόλαιο που έχει υπογράψει αλλά και όσα λένε εργαζόμενοι του δήμου και ο πρώην δήμαρχος της περιοχής, είναι ηλεκτροδοτούμενη.Δηλαδή ο κ. υπουργός διαπράττει επιπλέον και το αδίκημα της παράνομης ηλεκτροδότησης εκτός δικτύου της ΔΕΗ η οποία εκ των πραγμάτων τον γλιτώνει και από το χαράτσι.
Ο κ. Αθανασίου επίσης δεν απαντάει πώς καταδέχεται η οικογένειά του με τόσα εισοδήματα να μην πληρώνει χρέη στη ΔΕΗ για εξοχικό ακίνητο στην Κορινθία και δεν εξηγεί πώς η ΔΕΗ δεν κόβει το ρεύμα, όπως έχει κάνει σε χιλιάδες οικογένειες. Αν ο κ. Αθανασίου ξέρει κάποιον νόμιμο τρόπο που γίνεται αυτό, δηλαδή να μην πληρώνει η οικογένειά του ΔΕΗ, όπως άλλωστε κάνει και η ΝΔ η οποία χρωστάει μισό εκατ. στη ΔΕΗ χωρίς να γίνεται διακοπή ρεύματος, ας το ανακοινώσει και στους πολίτες.
Η απειλή του κ. Αθανασίου για προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν είναι τίποτα άλλο από πυροτέχνημα που θεωρεί ότι του δίνει τη δυνατότητα να μην δίνει απαντήσεις. Σε μια πραγματική Δημοκρατία βέβαια τις απαντήσεις αυτές θα τις ζητούσε από τον κ. Αθανασίου ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο πρώην αρεοπαγίτης γνωρίζει ότι οι πιθανές μηνύσεις του δεν έχουν καμιά νομική βάση, εκτός αν έχει κάποιον λόγο να πιστεύει με τη μακρόχρονη θητεία του στον τομέα της Δικαιοσύνης και με την ιδιότητα του υπουργού Δικαιοσύνης, πως η «δικαιοσύνη» δεν απονέμεται πάντα με γνώμονα την αλήθεια. Αρκετοί άλλωστε υπόδικοι φίλοι του κ. υπουργού είναι σε θέση να το βεβαιώσουν.

ΥΓ: Αγαπητέ κ. υπουργέ ανάμεσα στα άλλα που πρέπει να προσέξετε περί δεοντολογίας και ηθικής είναι και το να μην προωθείτε απαντητικά δημοσιεύματα στα Μέσα Ενημέρωσης που εργάζεται υπάλληλος του γραφείου Τύπου σας.

ΥΓ 2: Κύριε Αθανασίου, όντως θα τα πείτε με τη Δικαιοσύνη και μάλιστα με τα τμήματα εκείνα που θα ασχοληθούν με το ψευδές πόθεν έσχες σας.

HOT DOC.

1 σχόλιο: