Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

TET A TET ME THN ANTITΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ - ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ


«Σαφάρι» για τον εντοπισμό της γιάφκας και των συνεργατών

Τετ α τετ με την Αντιτρομοκρατική θα έρθει για δεύτερη φόρα μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες ο Νίκος Μαζιώτης, καθώς κλιμάκιο της ΔΑΕΕΒ αναμένεται να μεταβεί σήμερα στο Ευαγγελισμό προκειμένου να πάρει κατάθεση από το ηγετικό στέλεχος του Επαναστατικού Αγώνα. Την ίδια ώρα εκατοντάδες αστυνομικοί θα συνεχίσουν να σαρώνουν περιοχές της Αττικής προκειμένου να φτάσουν στον εντοπισμό των συνεργατών αλλά και της γιάφκας του αρχιτρομοκράτη.

Μετά την επιτυχημένη επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο Νίκος Μαζιώτης κι έπειτα από τις επισκέψεις των συνηγόρων του και των συγγενών του οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που τον επισκέφτηκαν στο ειδικό θάλαμο του 8ου ορόφου του Ευαγγελισμού, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να δεχτεί το πλήθος των ερωτήσεων τις οποίες θα του υποβάλλουν οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής. Έτσι σήμερα εκτός απροόπτου κι αν δεν υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις οι οποίες να ανατρέψουν τα σχέδια των επιτελών της ΕΛΑΣ, άνδρες της ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας θα μεταβούν στον νοσοκομείο που νοσηλεύεται φρουρούμενος ο αρχιτρομοκράτης. Το έργο τους όπως κι οι ίδιοι γνωρίζουν θα είναι δύσκολο, αφού ο Νίκος Μαζιώτης αποτελεί το σκληρότερο καρύδι στο χώρο του αντάρτικου πόλης. Οι ελπίδες τους για να αποσπάσουν κάποια πληροφορίες που θα οδηγήσει τις έρευνες σε νέο στάδιο, είναι μηδαμινές. Άλλωστε ο Νίκος Μαζιώτης όσες φορές συνελήφθη κατά το παρελθόν ποτέ δεν έσπασε τη σιωπή του και να δεν απάντησε σε κανένα από τα πιεστικά ερωτήματα των αστυνομικών.

«Σαφάρι» για τον εντοπισμό της γιάφκας και των συνεργατών

Μια άνευ προηγούμενου επιχείρηση έχει στηθεί από τις διωκτικές αρχές προκειμένου να φτάσουν στην Πόλα Ρούπα, στα υπόλοιπα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά και στο χώρο που είναι κρυμμένος ο οπλισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι αργά χθες το είχαν προσαχθεί από τους αστυνομικούς πέντε άτομα που φαίνεται να σχετίζονται με την παράνομη δράση του αρχιτρομοκράτη. Τα δύο άτομα προσήχθησαν από σπίτι στην Ηλιούπολη, ενώ ένα άτομο προσήχθη από τα Εξάρχεια, ένα από την Κυψέλη κι ένα από την Άνω Βούλα.

Πάνοπλοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν χθες το πρωί στον αποκλεισμό της οδού Ερεσσού στα Εξάρχεια, πραγματοποιώντας έφοδο σε συγκεκριμένο σπίτι, ενώ το ίδιο συνέβη και σε τρία ακόμα σημεία στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα οι αστυνομικοί τις τελευταίες ώρες ξεσκονίζουν «πόρτα - πόρτα» το Μαρούσι και τα Πατήσια. Βασικό εργαλείο στις έρευνες τους η πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιούσε ο Ν. Μαζιώτης στην καθημερινότητά του, καθώς εκτιμούν ότι ενδέχεται να έχει νοικιάσει με το όνομα «Μιχάλης Μιχελάκης» ένα ή περισσότερα σπίτια, κρύβοντας εκεί οπλισμό.
Τεράστια επιχείρηση όμως η οποία θα συνεχιστεί και σήμερα στήθηκε από άλλα κλιμάκια της αστυνομίας γύρω από σταθμούς του ηλεκτρικού και του μετρό ώστε να εντοπιστεί το αυτοκίνητο του Νίκου Μαζιώτη. Στόχος των αστυνομικών να διαφανεί ο χώρος στον οποίο κινούνταν ο αρχιτρομοκράτης και τις περιοχές που κρύβει τα... ένοχα μυστικά του. Ιδιαίτερη έμφαση οι διωκτικές αρχές δείχνουν στο οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας του Μετρό και του ΗΣΑΠ, προκειμένου να... σκανάρουν όλες τις διαδρομές που ακολουθούσε ο Ν. Μαζιώτης.

Την ίδια στιγμή οι άνδρες της ΕΛΑΣ αναζητούν και τους πιθανούς συνεργάτες του αρχιτρομοκράτη που τον βοήθησαν τη τελευταία διετία σε ληστείες κι επιθέσεις, ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να τον εντοπίσει. Στην κορυφή τη λίστας βρίσκεται η σύντροφος του Πόλα Ρούπα, ενώ αναλύονται όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεση των διωκτικών αρχών προκειμένου να βρεθούν όσο το δυνατόν συντομότερα όλα τα άτομα που απάρτιζαν την ομάδα του αρχιτρομοκράτη.

«Καθαρό» το πιστόλι του Νίκου Μαζιώτη

Εν τω μεταξύ, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές-βαλλιστικές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια το πιστόλι USP 9 MM που είχε στην κατοχή του χθες ο ΝίκοςΜαζιώτης.

Επίσης, από τους εννέα κάλυκες που περισυνελέγησαν από το σημείο της αιματηρής συμπλοκής του Μαζιώτη με τους αστυνομικούς, οι οκτώ έχουν πυροδοτηθεί από το όπλο αυτό του συλληφθέντα και ο ένατος από πιστόλι αστυνομικού.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου