Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!


Για «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, κατηγορεί η κυβέρνηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τις τελευταίες ώρες, κυρίως εν όψει του β' γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατηγρούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να προσελκύσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής για να ενισχύσει τα ποσοστά των υποψηφίων του στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Μαϊου.

Η διαφωνία με τα μνημόνια είναι η τακτική που χρησιμοποιείται από τον ΣΥΡΙΖΑ για να πείσουν όσους την πρώτη Κυριακή στήριξαν συνδυασμούς της ΧΑ, τα στελέχη του οποίου προσπαθούν να κάνουν διαχωρισμό ανάμεσα στις επιλογές της «εγκληματικής ομάδας» που διηύθυνε τη Χρυσή Αυγή από τους χρυσαυγίτες ψηφοφόρους.

Μια σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αλέκος Καλύβης, ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης με έμμεσο τρόπο παραδέχτηκαν ότι θέλουν να φέρουν τους ψηφοφόρους της ΧΑ στην Αριστερά.

«Κάθε ψήφος που φεύγει από τη ΧΑ είναι υπέρ της δημοκρατίας», είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

«Δεν ταυτίζουμε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής με την ηγεσία της. Θέλουμε να τους "τραβήξουμε" πίσω στο δημοκρατικό πλαίσιο και στην Αριστερά», είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης και συνέχισε: «Κάθε ψήφος που δίνεται δεν είναι εξασφαλισμένη ες αεί. Άρα λοιπόν, δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι φασίστες και είναι εγκληματική η πρακτική τους και το έχουμε πει αυτό, αλλά απευθυνόμαστε συνολικά στον κόσμο».

Και επισήμανε ο κ. Σκουρλέτης: «Δεν ταυτίζουμε τον απλό κόσμο με την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης και προσπαθούμε να τραβήξουμε αυτόν τον κόσμο πίσω, προς την Αριστερά». Κατά τον πρώην συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ «το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής δείχνει ότι όλοι οι τρόποι που ασκήθηκαν μέχρι τώρα για να αντιμετωπιστεί απέτυχαν» συνέχισε ο κ. Καλύβης, επισημαίνοντας: «40 χρόνια, τα κόμματα του δικομματισμού μας έριξαν στο γκρεμό και ακόμη τους ψηφίζουμε».

Ηδη από το βράδυ των εκλογών της 18ης Μαϊου, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε προσκλητήριο σε κάθε αντιμνημονιακό ψηφοφόρο -,τι κι αν ψήφισε- να συνταχθεί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο γύρο των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών της 25ης Μαϊου.

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους, στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησε ότι -κατά την εκτίμησή του- στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών «οι αντιμνημονιακοί σχηματισμοί θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ». Ερωτηθείς σχετικά, ο συγκεκριμένος παράγοντας σχολίασε ότι «όσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή δεν είναι κατ' ανάγκη ΧΑ».

Κυβέρνηση: Πρώτη φορά ναζί-Αριστερά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε ότι «το κάλεσμα των Σκουρλέτη, Καλύβη, Σακελλαρίδη, Δούρου και λοιπών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους νεοναζί έπιασε τόπο».

«Ο Χρήστος Γούδης, υποψήφιος με το συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, δηλώνει με επιστολή του τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη φορά ναζί-Αριστερά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, άνοιγμα στους ψηφοφόρους της ΧΑ έκαναν, με δηλώσεις τους, τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, όσο και ο εκ των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος, Αλέκος Καλύβης.

protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου