Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Γ.ΔΟΥΚΑΣ: "ΑΠΟΧΗ,ΛΕΥΚΟ Η ΑΚΥΡΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!"



Αγαπητοί Συμπολίτες ,
Από την επομένη των κάθε εκλογών , οι Γκόρτσοι και Μαντάδες αρχίζουν να έχουν παράπονα . Μα καλά εμείς δεν ψηφίσαμε; Γιατί φωνάζουμε και διαμαρτυρόμαστε;
Δικές μας επιλογές είναι αυτοί που κυβερνούν, αυτοί που διαχειρίζονται , αυτοί που μοιράζουν. Εμείς τους δώσαμε τα κλειδιά από τα γραφεία που βρίσκονται. Ξεχνάμε όμως ότι τα συμφέροντα όλων δεν είναι κοινά. Ας μην παραπονιόμαστε λοιπόν.

 Όταν πάμε στο μανάβη και ψωνίζουμε φρούτα, αν διαλέξουμε τα σάπια όταν γυρίσουμε σπίτι έχουμε τέσσερις επιλογές:

1. Τα τρώμε και δε μιλάμε μέχρι να τελειώσουν ( γιατί εμείς τα διαλέξαμε ) .

2. Τα πετάμε και πάμε ξανά για ψώνια ( τέτοιες εποχές αδύνατο ) .

3. Αλλάζουμε μανάβη γιατί δεν είχε καλά προϊόντα ( αλλά δεν ξανατρώμε φρούτα μέχρι να τον βρούμε ) .

4. Ξαναπάμε στον ίδιο μανάβη και ξαναπαίρνουμε τα ίδια ακριβώς σάπια φρούτα γιατί δεν έχουμε μυαλό και μας αρέσει .

Ας βάλουμε μυαλό επιτέλους. Ας σταματήσουμε να σκεφτόμαστε μόνο το δικό μας καλό και ας σκεφτούμε λίγο και τον δίπλα γιατί μόνο έτσι και ο διπλανός θα σκεφτεί λίγο και εμάς. Και μόνο τότε θα πετύχουμε το κοινό καλό. Ποιος ο λόγος να έχω το δικό μου πεζοδρόμιο καθαρό και μόλις πάω να περάσω απέναντι να πρέπει να πατήσω πάνω στα σκουπίδια; Ας βοηθήσω και τον διπλανό να καθαρίσει και αυτός εμένα και τότε θα είναι καθαρή όλη η γειτονιά και μετά και η πλατεία και μετά και η πόλη του καθενός. Μη ρωτάμε τι θα κάνεις εσύ γείτονα, φίλε, δημοτικέ σύμβουλε, δήμαρχε για εμένα αλλά αν μπορείς να κάνεις αυτά που έχω ανάγκη. Ανάγκη για μια καλλίτερη διαβίωση και όχι μόνο για να μπορώ να παρκάρω έξω από το σπίτι μου.

Κρίνοντας πρώτα από τον εαυτό μου όσα χρόνια ψήφιζα, πήγαινα για ψήφο και μετά ήταν ευκαιρία να βρω φίλους και γνωστούς και να πάω για καφέ. Φέτος ας πάμε πρώτα για καφέ και μετά ας πάμε να ψηφίσουμε , μήπως και συνειδητοποιήσουμε κουβεντιάζοντας με φίλους και γνωστούς κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και μήπως και καταλάβουμε για ποιο λόγο ψηφίζουμε.

Ας πάμε βόλτα τα παιδιά μας στα πάρκα πριν ψηφίσουμε, μήπως και συνειδητοποιήσουμε τη σωστή στιγμή για ποιο λόγο ψηφίζουμε. Ας ρίξουμε μια ματιά γύρω μας πριν ρίξουμε τα κουκιά γιατί δεν είναι σοφό να διαμαρτυρόμαστε για αυτούς που εμείς επιλέξαμε.

Η απόφαση του καθενός είναι προσωπική και κανένας δε θα μάθει ποτέ τι έριξε στην κάλπη.

" Τοις ελευθέροις μεγίστη ανάγκη η υπέρ των πραγμάτων αισχύνη" . Δημοσθένης, 384-322 π.Χ., Αθηναίος ρήτορας μτφρ : είναι επιβεβλημένο οι ελεύθεροι να έχουν συναίσθηση ευθύνης για τα πολιτικά πράγματα .

Ας ψηφίσουμε όλοι σε αυτές τις εκλογές , δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι , αλλιώς τότε θα υπήρχε ένας μόνο υποψήφιος και σίγουρα δε θα χρειαζόταν να γίνουν εκλογές . Τουλάχιστο να δείξουμε σε κάποιους πως ασχολούμαστε με την πόλη μας και πως δε μένουμε αμέτοχοι σε ότι μας συμβαίνει και σε ότι μας επιβάλουν. Σήμερα θα ασχοληθούμε με το σπίτι μας, αύριο με το δρόμο μας, μετά με τις πλατείες μας, ύστερα με το δήμο και μετά με την πατρίδα μας. Θα προσπαθήσουμε όλοι από εδώ και μπρός, ο καθένας όπως μπορεί και όπως ελπίζει.

Αποχή , λευκό η άκυρο σημαίνει αποχή από την Δημοκρατία και συναίνεση σε ότι μας συμβαίνει .

Την Κυριακή 18 Μαΐου ψηφίζουμε όλοι Δημιουργική Διαδρομή του Στέλιου Δίβαρη , για την πόλη μας , για την Πατρίδα μας , για την αξιοπρέπειά μας .

Γιώργος B. Δούκας
Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
                                              

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΚΑΣ ΠΟΥ "ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ" ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΔΙΒΑΡΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ" ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου