Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

"ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η "ΣΕΧΤΑ" "


Συγκλονίζει η κατάθεση της συζύγου του δολοφονημένου δημοσιογράφου, Αδαμαντίας, στην Αντιτρομοκρατική

Τριάμισι χρόνια μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια το μυστήριο συνεχίζει να στοιχειώνει την υπόθεση. Στο ερώτημα ποιος και γιατί σκότωσε τον δημοσιογράφο η Αστυνομία δεν έχει ακόμα απαντήσει.
Νέα, όμως, σημαντικά στοιχεία οδηγούν την ΕΛ.ΑΣ. να ξανανοίξει και πάλι τον φάκελο της δολοφονίας. Καταρχάς, οι αποκαλύψεις του Ελληνα καταδικασμένου σε ισόβια για το πρωτοφανές πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα της Κύπρου. Και ακολούθως η ουσιαστικά πρώτη, ύστερα από τόσο καιρό, κλήση για κατάθεση της τραγικής συζύγου του δημοσιογράφου και βασικής μάρτυρα στη δολοφονία του, Αδαμαντίας, η οποία επιβεβαιώνει συγκλονιστικά ότι οι δράστες εκτελούσαν συμβόλαιο θανάτου. Και μάλιστα διπλό. Παράλληλα, η ίδια επιβεβαιώνει την παλαιότερη αναφορά και κατάθεση του αδελφού του Σωκράτη Γκιόλια, σύμφωνα με την οποία ο άτυχος δημοσιογράφος πριν από την αιματηρή εκτέλεσή του υποδείκνυε γνωστό τηλεοπτικό πρόσωπο ως υπαίτιο μιας πιθανής δολοφονίας του με τη φράση: «Θα με σκοτώσει ο Τριανταφυλλόπουλος... και θα το κάνει να φανεί σαν χτύπημα της “Σέχτας”...». Ως γνωστόν η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε τελικά την ευθύνη για τη στυγερή δολοφονία.

Δύο φονικά με κοινά χαρακτηριστικά

Οταν το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2012 δύο Ελλαδίτες σκότωναν στην Αγία Νάπα της Κύπρου πέντε εκπαιδευμένους σωματοφύλακες του ντόπιου επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη ουδείς ενδεχομένως στην ελληνική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μπορούσε να φανταστεί ότι 20 μήνες αργότερα αυτή η «επαγγελματική» εκτέλεση θα συνδεόταν με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Ωστόσο, ο ένας από τους δύο δράστες του πενταπλού φονικού, ο φυσικός αυτουργός, με παροιμιώδη ψυχραιμία αλλά και μανία τράβηξε 14 φορές μέσα σε 20 δευτερόλεπτα τη σκανδάλη του Glock 17 γαζώνοντας τα θύματά του, τρεις Κύπριους και δύο Ρουμάνους, δίνοντας μάλιστα στον έναν από αυτούς που είχε επιβιώσει τη χαριστική βολή. Από τεχνική άποψη, αφού και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποίησαν πιστόλια Glock 17, αλλά και από πλευράς ταχύτητας, η εν ψυχρώ εκτέλεση προσομοίαζε με τη δολοφονία του 37χρονου δημοσιογράφου που δέχτηκε ακαριαία 16 σφαίρες στο σώμα και χαριστική βολή στο κεφάλι έξω από στο σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Ομως, παρά τον κοινό δολοφονικό παρονομαστή, αρχικά οι δύο υποθέσεις δεν συσχετίστηκαν. Η πρώτη αποδόθηκε σε ξεκαθάρισμα επιχειρηματικών λογαριασμών με εντολοδόχους εκτελεστές που διεκπεραίωναν συμβόλαιο θανάτου. Η δεύτερη καταχωρήθηκε στην ένοπλη δράση της «Σέχτας Επαναστατών», η οποία ανέλαβε και την ευθύνη της δολοφονίας - έστω κι αν αρκετά στοιχεία συνέκλιναν στην άποψη ότι η εν λόγω οργάνωση δεν αποτελούσε ερμητική έκφραση του σύγχρονου αντάρτικου πόλης, αλλά κατασκεύασμα όσων «σφραγίζουν» συμβόλαια θανάτου και στη συνέχεια τα βαφτίζουν τρομοκρατικά χτυπήματα.

Απόσπασμα - ΣΟΚ από HOT DOC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου