Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

TA EKΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ...



Γράφει ο Χάρης Κατσάνης


Δεν περίμενα ότι εν έτη 2014 θα υπάρχει μια τόσο καταφανή προσπάθεια επηρεασμού του εκλογικού σώματος που αγγίζει αν δεν ξεπερνάει τα όρια της νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος.

Το καταρρέον πολιτικό-οικονομικό σύστημα όμως δείχνει ότι είναι ικανό να κάνει τα πάντα για να σωθεί.

Οι κινήσεις είναι καλά μελετημένες.

Οι εκλογομάγειρες δοκιμάζουν νέες συνταγές μαζί με παλιές δοκιμασμένες.

Κατάργηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι των νομίμων μεταναστών στην Αυτοδιοίκηση, κατάργηση της ψήφου των ετεροδημοτών στον τόπο διαμονής τους για τις ευρωεκλογές, διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών μαζί με τις Ευρωεκλογές, σταυρός προτίμησης στους υποψηφίους για τις Ευρωεκλογές.

Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι αθώο ή τυχαίο.

Ο σκοπός είναι από τη μία να αποκλείσουν ανεπιθύμητους ψηφοφόρους από το να ψηφίσουν και από την άλλη να κατευθύνουν αυτούς που θα ψηφίσουν στους εκλεκτούς του συστήματος.

Για παράδειγμα ο σταυρός στις Ευρωεκλογές στρέφει το παιχνίδι από την ψήφο στους κομματικούς σχηματισμούς στην ψήφο υπέρ των προσώπων που θα έχουν δείξει τη μεγαλύτερη δυναμική… φυσικά διαμέσου της προβολής τους από τα ΜΜΕ...

Η διεξαγωγή των ευρωεκλογών τη 2η Κυριακή των Δημοτικών και Περιφερειακών (και όχι με την πρώτη που είχε προβλεφθεί για εξοικονόμηση περισσότερων χρημάτων αφού οι κάλπες τη δεύτερη Κυριακή θα στήνονταν μόνο εκεί που θα είχαμε επαναληπτικές) θα ευνοήσει για διάφορους λόγους πάλι το υπάρχον σύστημα στην ψήφο για την Ευρωβουλή (π.χ. λόγο μεγαλύτερης αποχής, λόγο της προηγούμενης ψήφου εκτόνωσης, λόγω του καταποντισμού - όπως εγώ εκτιμώ - των υποψηφίων του Σύριζα στον 1ο γύρω στις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους κ.α.).

Η σημερινή Βουλή δυστυχώς συνεχίζει να δίνει το απαραίτητο νομιμοποιητικό άλλοθι σε αποφάσεις που λαμβάνονται κεκλεισμένων των θυρών αποδεικνύοντας συνεχώς ότι είναι η χειρότερη σε σύνθεση και ποιότητα Βουλή από τη μεταπολίτευση και μετά.

Σε αυτό βέβαια δεν φταίνε οι «Κυβερνώντες» ούτε οι 300… Φταίνε όσοι έστειλαν στη Βουλή τους Χαϊκάληδες, τους Βαρεμένους, τους Κασιδιάρηδες και τους… Ψυχάρηδες…

logiastarata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου