Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΣΤΟ OPEL ASTRA - ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΓΙΑΦΚΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ


Το χρονικό με την κινητή γιάφκα στο Παλαιό Φάληρο

Οι εκτεταμένες έρευνες και προσαγωγές- κάποιες από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις, "υπόπτων" στο γενικότερο πλαίσιο ερευνών προς αναζήτηση του καταζητούμενου τρομοκράτη Χρ.Ξηρού, - σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, από την Αντιτρομοκρατική και την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας- μέχρι στιγμής δεν είχαν επιφέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα.
"Ακούσματα" και "εικόνες" τις οποίες είχαν στην Αντιτρομοκρατική, αλλά και τηλεφωνικές πληροφορίες οι οποίες αξιολογήθηκαν, οδήγησε σχεδόν πριν από δύο εβδομάδες στο όχημα -Opela AStra- το οποίο παρέμενε σταθμευμένο έως το μεσημέρι (01/02) στη συμβολή της Αγίας Κυριακής με την Αγίας Τρίαδος στο Φάληρο.

Σύμφωνα με Ασφαλείς Αστυνομικές πηγές- υπήρξε κινητοποίηση της Αστυνομίας και της Ασφάλειας της Αττικής Οδού- το βράδυ της Τετάρτης 15/01, στη έξοδο Κορωπίου, όταν εντοπισθεί όχημα μικρού κυβισμού το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες οδηγούσε άτομο του οποίου τα βιομετρικά χαρακτηριστικά ομοίαζαν με αυτά του Ν.Μαζιώτη, ωστόσο ποτέ δε δημοσιοποιήθηκε το αποτέλεσμα της έρευνας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 17/01 κινητοποίηση υπήρξε και πάλι στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία για ένα όχημα OPREL ZAFIRA, σύμφωνα με μαρτυρίες "είδαν" στη θέση του οδηγού καταζητούμενο τρομοκράτη. Και σε αυτή την περίπτωση, αν και υπήρξε κινητοποίηση της Αντιτρομοκρατικής, το αποτέλεσμα της έρευνας, δε δημοσιοποιήθηκε.

Αστυνομικές πηγές, μετά τον εντοπισμό της "κινητής γιάφκας"- το ασημί Opel Astra- οι πινακίδες του οποίου απασχολούσαν ως κλεμμένο από (01/01) από την περιοχή της Κερατέας- σε μικρή απόσταση από το κτήριο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της ΝΔ στο Φάληρο, έξω από "κλειστό" σπίτι της περιοχής την τελευταία 5ετία. Εκτός από τα ευρήματα, το βαρύ οπλισμο στο εσωτερικό του- σε δύο σακβουαζιάζ στο παρτπαγκαζ-, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε προσαρμοσμένη στο πίσω μέρος του οχήματος, πινακίδα είναι καταχωρημένη σε όχημα ίδιας μάρκας, διαφορετικού τύπου. Αυτό το "εύρημα", εξετάζεται με προσοχή από την Αντιτρομοκρατική, στο ενδεχόμενο όπως αναφέρουν επιχειρησιακοί Αξιωματικοί οι οποίοι ασχολούνται με την υπόθεση, οι τρομοκράτες, να επέλεξαν να κινηθούν με πανομοιότητα οχήματα ίδιας μάρκας διαφορετικού τύπου, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν της σύλληψη, χρησιμοποιώντας το ένα για τις μετακινήσεις τους, και το άλλο ως "κινητή γιάφκα" - αποθήκη. Όπως εξηγούν Αξιωματικοί της ίδιας υπηρεσίας, "οι τελευταίες έρευνες σε σπίτια και χώρους υπόπτων, καθώς και οι έρευνες σε σπίτια τα οποία είχαν προσδιοριστεί μετά την εξάρθρωση της ΣπΦ και του ΕΑ ως γιάφκες κρησφύγετα καταδικασμένων ή και υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατία, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν συμπληρωματικές κατηγορίες και διώξεις στο ενδεχόμενο ταυτοποίησής τους, ενδεχομένως τους οδήγησε σε αυτή την επιλογή, να χρησιμοποιήσουν οχήματα ως αποθηκευτικούς χώρους οπλισμού, σταθμευμένα σε μικρή απόσταση από το στόχο".

Το σενάριο προσδιορισμού στόχου -εκ νέου- στα γραφεία της ΝΔ, φαίνεται να ενισχύεται και από την ανάληψη ευθύνης η οποία είχε δημοσιευτεί πεντέμισι μήνες μετά το χτύπημα στις 26 Ιουνίου 2013, από την επίθεση με Kalashnikov στην κτηριακή εγκαταστάτης, ενώ στην ίδια επίθεση παρά την απόπειρα να χρησιμοποιήσουν RPG λόγω αστοχίας υλικού, δεν είχε επιτευχθεί.

Σε αυτή την επίθεση και τότε οι αρχές είχαν προσδιορίσει τον Νίκο Μαζιώτη να έχει ενεργό ρόλο στην τρομοκρατική ενέργεια, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος σε "επιστολή" τους προς διαδικτυακό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, είχε αποποιηθεί την όποια εμπλοκή με την ενέργεια.

Κ. Α. - parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου