Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ


Ένας 60χρονος, ο οποίος από κοινού με άλλα δύο άτομα, είχαν συστήσει σπείρα που «άδειαζε» από σπίτια κοσμήματα ρολόγια και άλλα αντικείμενα, στην περιοχή του Πειραιά, συνελήφθη από την ασφάλεια Αττικής και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ο 60χρονος, που συνελήφθη στη Μάνδρα Αττικής, κατηγορείται επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον αστυνομικών της ομάδας Δίας, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο συνεργών του, 23 και 24 ετών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα τρία άτομα στις 09/02 διέρρηξαν κατοικία στον Πειραιά αφαιρώντας από το εσωτερικό της κοσμήματα. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν στο συγκεκριμένο σημείο, μετά από τηλεφώνημα πολίτη, εντόπισαν ΙΧ αυτοκίνητο στο εσωτερικό του οποίου επέβαινε ένα άτομο, ενώ ο 60χρονος επιτηρούσε το χώρο.

Όταν ο συλληφθείς αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών εισήλθε στο όχημα και αναπτύσσοντας ταχύτητα, με επικίνδυνους ελιγμούς, διέφυγε.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν το όχημα και κοντά στο γήπεδο Καραϊσκάκη, το εγκλώβισαν. Τότε, ο 60χρονος στην προσπάθειά του να διαφύγει με όπισθεν και αναπτύσσοντας ταχύτητα εμβόλισε μια υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, ενώ ο συνοδηγός του σημάδεψε με πιστόλι τον έναν αστυνομικό, ο οποίος πυροβόλησε χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν εγκαταλείποντας το όχημα, στο εσωτερικό του οποίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες κλοπιμαία κοσμήματα που αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου