Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ "ΠΑΡΑΜΥΘΙ" ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΙΧΕ ΤΕΛΟΣ!


Ασφαλώς, δεν χρειάζεται να είναι κανείς “προφήτης”, προκειμένου να αντιληφθεί - εγκαίρως - κάποια πράγματα σχετικά με πρόσωπα που επέλεξαν (και μάλιστα διακαώς), να ασχοληθούν με τα κοινά, κι εν προκειμένω με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από τα πρώτα “σημάδια” καταλαβαίνεις την πορεία της, μετέπειτα, περπατησιάς τους. Άλλωστε, “εξ όνυχος τον λέοντα”... 

Λίγα χρόνια νωρίτερα, στις 18-3-2011 για την ακρίβεια, είχε δημοσιευθεί άρθρο μου με τον τίτλο: “Όπερα bouffa”, αναφερόμενος στα, όχι και λίγα, “κατορθώματα” του, μόλις δυόμισι μηνών!!!, νεοεκλεγέντος δημάρχου Γλυφάδας, Κώστα Κόκκορη, αιτιολογώντας τα ένα προς ένα και στα οποία δεν τόλμησε να απαντήσει ποτέ, μέχρι και σήμερα τουλάχιστον. Εξάλλου, τι να έλεγε...

Ίσως πρέπει να πούμε (και να θυμίσουμε) ότι, τα ολισθήματα εκείνα του κ. Κόκκορη δεν ήταν και τα τελευταία, μια και συνεχίστηκαν, με διάφορες υποθέσεις που βρίσκονται στα χέρια Εισαγγελέων και Ανακριτών, όπως και άλλων, διαφόρων αρμοδίων Ελεγκτικών Αρχών του Κράτους.

Για μία απ’ αυτές μάλιστα, για την οποία παραπέμπεται για τα αδικήματα α) απάτης κατ' εξακολούθηση, με ιδιαιτέρως μεγάλη προξενηθείσα ζημία και β) απιστίας σχετική με την υπηρεσία, από την οποία η ελάττωση της περιουσίας είναι ιδιαιτέρως μεγάλη, συνεχίζει να παραμένει υπόδικος, αφού η δίκη του που ήταν να γίνει πριν λίγες μέρες, αναβλήθηκε λόγω ωραρίου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά στη μη καταβολή τελών στον δήμο Γλυφάδας από κτίριο στο οποίο ο δήμαρχος είναι συνιδιοκτήτης και για την οποία γράψαμε τον Οκτώβριο του 2011 εκτενές ρεπορτάζ με τίτλο "Χάθηκαν χιλιάδες ευρώ από το ταμείο του Δήμου Γλυφάδας". Ευνόητο βέβαια, είναι πως, μέχρι την ετυμηγορία των Δικαστικών Αρχών, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας για τον κύριο Κ. Κόκκορη.

Ανάμεσα στις υποθέσεις όμως, που εκτός από τον ίδιο και πολλούς δημοτικούς συμβούλους, θα απασχολήσουν για αρκετά χρόνια και την κοινή γνώμη - Παλαιό Δημαρχείο, αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου - βρίσκεται και το παράνομο Νεκροταφείο, που με το “έτσι θέλω”, πήγε να στήσει μέσα στον Υμηττό, και για το οποίο υπάρχουν νεώτερες εξελίξεις.

Το ΥΠΕΚΑ ζητά εξηγήσεις για την καθυστέρηση απομάκρυνσης του παράνομου Νεκροταφείου

Από τα νέα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας αναφορικά με τους τίτλους τέλους που έπεσαν στην περιβόητη υπόθεση “παράνομο νεκροταφείο Γλυφάδας” τα οποία μας προσκόμισε ο ενεργός πολίτης - δημότες της πόλης Αναστάσιος Γιαννακόπουλος (ο άνθρωπος αυτός κίνησε τις διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα), μπορούμε να πούμε πως, το ισχυρότερο - ίσως - όπλο του Κ. Κόκκορη για τον προεκλογικό του αγώνα, θα είναι (εκτός κάποιου συγκλονιστικού απροόπτου) και η ταφόπλακα των όποιων ελπίδων είχε για να επανεκλεγεί, όπως, ασφαλώς, και όσων φρόντισαν να τον... “συνδράμουν” (ποικιλοτρόπως...) σ’ αυτή την, καθ’ όλα, μη σύννομη “προσπαθειά” του.

Και αυτό γιατί, η Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων του ΥΠΕΚΑ, με το 1256/17-12-13 “επείγον” έγγραφό της, όπως και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με το από 10-12-2013 σχετικό έγγραφό της, “επείγον”, προς τον αρμόδιοΕισαγγελέα Αθηνών, ζητάνε, ανάμεσα σε άλλα, εξηγήσεις για την καθυστέρηση απομάκρυσης των αυθαιρέτων κατασκευών μέσα στο νεκροταφείο αυτό, που παρανόμως πήγε να γίνει πάνω στο βουνό, καθώς και την έκδοση των σχετικών αδειών, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαιτούμενες εργασίες (και ενέργειες) της “εκταφής τυχόν ενταφιασθέντων νεκρών”(!)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου