Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

OI XYΔΑΙΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ!


Γράφει ο: Γιώργος Λαμπράκης

Τις τελευταίες ώρες, κάνει το γύρο του διαδικτύου μια φωτογραφία που υποτίθεται πως "αποκαλύπτει" ένα σύνθημα που είναι γραμμένο στο ρύγχος ενός μαχητικού αεροσκάφους F-4E AUP της Πολεμικής Αεροπορίας. Το "σύνθημα" βρίζει τους Τούρκους, με αποτέλεσμα πολλοί "θερμόαιμοι" στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης να αναπαράγουν την συγκεκριμένη φωτογραφία με τα ... ανάλογα σχόλια, προφανώς "φορτωμένοι" με αρκετά λίτρα ψευτο-πατριωτικής τεστοστερόνης.

Από την πρώτη κιόλας ματιά, μπορεί να καταλάβει και ο πλέον αδαής πως πρόκειται για μια κακόγουστη παρέμβαση στην αρχική φωτογραφία (αντίστοιχη με αυτή που συνοδεύει το παρόν άρθρο) όπου με τη χρήση του photoshop δημιουργήθηκε μια εικόνα που πάνω απ' όλα προσβάλει την Πολεμική Αεροπορία και τα στελέχη της.

Οι Ιπτάμενοι και οι Τεχνικοί της ΠΑ, δεν είναι χούλιγκανς, ούτε συμπεριφέρονται με κανόνες ... γηπέδου. Είναι άριστοι επαγγελματίες που κάνουν όσο μπορούν καλύτερα αυτό για το οποίο ορκίστηκαν να δώσουν ακόμα και τη ζωή τους: Να προστατεύουν την πατρίδα μας! Και το κάνουν καθημερινά, αποτελεσματικα, αθόρυβα και σίγουρα χωρίς το ... ντοπάρισμα από ανόητα συνθήματα, τα οποία μάλιστα κάποιοι ανεγκέφαλοι τα "προσθέτουν" σαν ... γκράφιτι πάνω στα αεροσκάφη!

Η Πολεμική Αεροπορία και το προσωπικό της "πληρώνει" αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο με αίμα, ιδρώτα και κηροζίνη...

Ας σεβόμαστε τα ιδανικά που - ενδεχομένως - να μην μπορεί να συλλάβει ο εγκέφαλός μας στην ολότητά τους. Ας απομονώσουμε κάθε ανόητο ή ... πονηρό που θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις, ή απλά να επιβεβαιώσει για λίγο την ύπαρξή του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου