Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ!?


Ο νεοσσός Παπανικολάου «στα νύχια» των Κόκκορη & Σαράκη

«Μουδιασμένα», αν όχι απογοητευμένα, είναι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο δήμο Γλυφάδας. Κι αυτό γιατί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τη Γλυφάδα» και νυν υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προωθεί την υποψηφιότητα για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ και νυν ευρωβουλευτή Γιώργου Παπανικολάου (φώτο 1). Πρόκειται για τον 36χρονο απόφοιτο της Νομικής, που η προηγούμενη ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας διόρισε το 2009 ευρωβουλευτή και από τότε είναι μόνιμος κάτοικος Βρυξελλών, απολαμβάνοντας τα πλούσια οφέλη της θέσεώς του, την ίδια ώρα που ο Έλληνες μαστίζονται από την κρίση.
Ενόψει ότι η θητεία του λήγει το 2014 και ο Αντώνης Σαμαράς δεν διατίθεται ν΄ανανεώσει τη θητεία του στην Ευρωβουλή επιθυμεί να εκλεγεί δήμαρχος Γλυφάδας. Προφανώς αγνοεί ότι οι δημότες Γλυφάδας είναι αλλεργικοί στους ανεπάγγελτους και το πολιτικό κλίμα δεν ευνοεί άγουρα φρούτα του κομματικού σωλήνα. Την περασμένη Κυριακή παραβρέθηκε σε εκδήλωση των Ηπειρωτών Γλυφάδας, συνοδευόμενος από δύο δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Βαρβιτσιώτη και έτυχε…. αδιάφορης έως ψυχρής αποδοχής. Οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν αναλάβει το ρόλο της «κονσομασιόν» για τον φέρελπι πολιτικό που προσπαθεί να γνωρίσει τη Γλυφάδα, μιας και τα τελευταία 4 ½ χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.

Οι γνωρίζοντες τα αυτοδιοικητικά της Γλυφάδας λένε ότι αν η Ν.Δ. δώσει το χρίσμα στον νεαρό Παπανικολάου θα πάθει μεγαλύτερο «πατατράκ» απ΄αυτό που έπαθε τον Οκτώβριο του 2010 με την ήττα Βαρβιτσιώτη. Ο νυν δήμαρχος Κώστας Κόκκορης θα «ξεπουπουλιάσει» και τον νεοσσό μετά τον γόνο της γαλάζιας παράταξης.


Σίγουρα ευνοημένος θα είναι και ο έτερος διεκδικητής του δήμου που προέρχεται από τη γαλάζια παράταξη, ο ποινικολόγος Παύλος Σαράκης (φώτο 2). Ο δυναμισμός του, η εντιμότητά του και η επαγγελματική του καταξίωση είναι αρετές που μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων, έχοντας πλέον και το άλλοθι του ανεξάρτητου υποψηφίου δημάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου