Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

NA ΦYΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΜΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ!



Ένταση των κοινωνικών αγώνων με στόχο την πολιτική ανατροπή, την πτώση της κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη κεντρική επιτροπή του κόμματος του το Σάββατο.
Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι "έχουμε κηρύξει ανένδοτο αγώνα έως ότου καταφέρουμε να φύγει η κυβέρνηση, τα μνημόνια και η τρόικα. Θέλουμε να το πετύχουμε το ταχύτερο. Θέλουμε να το πετύχουμε τώρα. Όλες μας οι δυνάμεις κινούνται προς αυτή τη κατεύθυνση. Η περίοδος έως το τέλος του 2014 περιέχει μεγάλες εκλογικές μάχες. Ο πολιτικός μας στόχος είναι η πρώτη εκλογική μάχη να είναι οι βουλευτικές εκλογές".

Έθεσε ωστόσο σε κάθε περίπτωση το στόχο της πρωτιές στις ευρωεκλογές, όπως και επιβεβαίωση της πολιτικής κυριαρχίας και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του επόμενου Μαΐου.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε ως κεντρικά διλήμματα της επόμενης περιόδου τα «μνημόνιο ή προοδευτική αλλαγή», «μνημόνιο ή δημοκρατία» , «μνημόνιο ή οικονομία των κοινωνικών αναγκών» και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα.

"Μετά από 3,5 χρόνια άγριας «μνημονιακής» λιτότητας η κοινωνία και η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα καταστροφικό αδιέξοδο. Η κυβέρνηση Σαμαρά μέσα στο καλοκαίρι όχι μόνο έδειξε τις προθέσεις της αλλά έβαλε σε ενέργεια το σχέδιο τελικής εξόντωσης του κοινωνικού κράτους, των δημόσιων αγαθών, των δημόσιων επιχειρήσεων, των λιμανιών και αεροδρομίων, του ορυκτού πλούτου, μετατρέποντας τη χώρα, την κοινωνική και πολιτική ζωή σε «αποικία χρέους». Το περίφημο success story που η κυβέρνηση αξιοποιούσε ως επικοινωνιακή αφήγηση για να αποσπά την όποια κοινωνική ανοχή, όπως ήταν αναμενόμενο κατέρρευσε" τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Και πρόσθεσε:

"Η Ελλάδα που οραματίζεται η κυβέρνηση Σαμαρά είναι μια χώρα πλήρως υποταγμένη στις μνημονιακές επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου και των δανειστών, και για τον λόγο αυτό δεν έχει να αντιπαραβάλλει καμία εναλλακτική πρόταση ανασυγκρότησης της οικονομίας και εξόδου από την κρίση, όντας άφωνη και άβουλη στα ευρωπαϊκά και διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων. Οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους και την αποτυχία των διακηρυγμένων στόχων του μνημονιακού προγράμματος στην Ελλάδα, γίνονται με τη χώρα μας πλήρως απούσα. Η μοναδική διεθνής παρουσία της κυβέρνησης Σαμαρά εξαντλείται σε επαφές στο εξωτερικό, όπου πάντα επιβεβαιώνεται η ίδια τυφλή και εμμονική πίστη στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου, ενώ η τελευταία επίσκεψη στις ΗΠΑ, επισφραγίζει την βαθύτερη εξάρτηση της χώρας μας σε πολλαπλά επίπεδα".

Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι "η επόμενη περίοδος θα είναι πυκνή σε κοινωνικές διεργασίες και αγώνες και οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. και επισήμανε ότι "χρέος του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση και την απόφαση του τελευταίου του Συνεδρίου, είναι να υψώσει ασπίδα προστασίας σε όλους εκείνους και εκείνες που πλήττονται από την μνημονιακή πολιτική, αλλά και να διαμορφώσει τους όρους πολιτικής ανατροπής της κυβέρνησης και της συγκρότησης μιας κυβέρνησης της Αριστεράς η οποία αλλάξει ριζικά την πορεία της χώρας σε όφελος του λαού". Διεμήνυσε δε ότι"ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων, στις μεγάλες μάχες ενάντια στις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, θα σταθεί στο πλευρό των κοινωνικών δυνάμεων που αγωνίζονται για μια ζωή με δημοκρατία και αξιοπρέπεια".

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά "η ανατροπή της κυβέρνησης αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για μια νέα πορεία της χώρας απαλλαγμένη από τα μνημόνια της λιτότητας και της φτωχοποίησης, με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, με διανομή και αναδιανομή εισοδήματος σε βάρος του κεφαλαίου και των πλουσίων στρωμάτων, με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας, αύξηση της σταθερής απασχόλησης και του εργατικού εισοδήματος στήριξης του κοινωνικού κράτους και προστασίας των λαϊκών στρωμάτων.

Σήμερα το κεντρικό σύνθημα κάθε αγώνα για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, του δημόσιου πλούτου, των δικαιωμάτων στη ζωή, την αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη χρειάζεται να έχει στόχο: Να τους διώξουμε. Να φύγουν κυβέρνηση, τρόικα και τα «μνημόνια» που καταστρέφουν τη ζωή μας".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε την ανάγκη να κινητοποιηθεί ο λαϊκός παράγοντας, σε ευρεία κοινωνική και πολιτική βάση και για αυτό εξήγγειλε τη δημιουργία λαϊκών επιτροπών σε κάθε περιοχή, με στόχο την έκφραση όλων των κοινωνικών δυνάμεων, που πλήττονται απο το μνημόνιο.

Η παρουσία στη ΔΕΘ

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι "η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ αποτελεί σημαντικό σταθμό της επόμενης περιόδου. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη και οι φίλοι του καλούνται να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία των κινητοποιήσεων και των πολιτικών μας πρωτοβουλιών. Τόσο η συμμετοχή στη διαδήλωση των συνδικάτων και των κοινωνικών φορέων, όσο και η παρουσίαση της εναλλακτικής προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ είναι γεγονότα κεντρικής σημασίας. Στον αντίποδα μιας κυβέρνηση πλήρως απονομιμοποιημένης, πολιτικά αναξιόπιστης και επικίνδυνης, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνη η δύναμη που απαντώντας στις ανάγκες της κοινωνίας και στηριζόμενη στον ίδιο το λαό και τους αγώνες του, αποτελεί τη μόνη εναλλακτική λύση που προσφέρει ελπίδα και προοπτική".

Όχι στον πόλεμο

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με οξύτητα στην κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα της Συρίας, ζητώντας να μην εμπλακεί η Ελλάδα με κανένα τρόπο σε πολεμικές επιχειρήσεις, αλλά, αντιθέτως να θέσει βέτο στο ΝΑΤΟ.

"Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πρωτοστατήσει σε μια πολιτική λύση" τόνισε, καταγγέλοντας οτι η Αθήνα από τις ως τώρα κινήσεις, φαίνεται έτοιμη να σύρει τη χώρα σε περιπέτεια, να την εμπλέξει στον πόλεμο παρέχοντας στρατιωτικές διευκολύνσεις. Είναι φανερό, αν και τραγικό, πως η αιτιολογική βάση της κυβερνητικής συμπεριφοράς, είναι η ελπίδα εύνοιας από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις". Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας "κάνουν εγκληματικό λάθος. Πόλεμος κατά της Συρίας, ανεξάρτητα από τις «χειρουργικές» προθέσεις των εμπνευστών του, θα δημιουργήσει απρόβλεπτες επιπτώσεις στην περιοχή που, ανεξάρτητα από την διάρκεια του, την μετατρέπουν σε μπαρουταποθήκη για απροσδιόριστα μεγάλο διάστημα". Πρόσθεσε ακόμη: "Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποφασίσει εν κρυπτώ και υπό ιμπεριαλιστικές εντολές για την ειρήνη στην περιοχή αλλά και για τα εθνικά συμφέροντα. Ήδη έχουμε ζητήσει άμεση σύγκλιση της Ολομέλειας της Βουλής. Ήδη έχουμε ζητήσει η χώρα να αξιοποιήσει το δικαίωμα αρνισηκυρίας στο ΝΑΤΟ. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι νατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα και ελληνικά αεροδρόμια. Αντίθετα πρέπει να απαγορευθεί η χρήση του εναέριου χώρου για στρατιωτικές επιθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ελληνικό λαό να διατρανώσει την αντίθεση του στα σχέδια πολέμου και τον ίδιο τον πόλεμο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου