Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

6 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Ένα τετραόροφο κτίριο κατέρρευσε στην κεντρική Φιλαδέλφεια, στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα πέντε γυναίκες και ένας άνδρας να χάσουν τις ζωές τους, ενώ περισσότεροι από 12 είναι προς το παρόν οι τραυματίες. Οι σωστικές μονάδες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν 13 άτομα από τα συντρίμμια.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος, Λόιντ Έιρς, δώδεκα άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο αφού υπέστησαν μικροτραυματισμούς, ενώ ι σωστικές μονάδες δίνουν μάχη να απεγκλωβίσουν δύο ακόμη άτομα που βρίσκονται παγιδευμένα κάτω από το κτίριο.

Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας είπε ότι σύμφωνα με τις αναφορές των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης δεν πιστεύεται ότι υπάρχουν άλλα θύματα, ωστόσο θα διεξαχθεί εμπεριστατωμένη έρευνα.

«Θα συνεχίσουμε τις έρευνες έως ότου καταφέρουμε να φτάσουμε μέχρι το υπόγειο», είπε ο Έιρς.

Βάσει των πρώτων ερευνών φαίνεται πως το κτίριο διέθετε τις απαιτούμενες άδειες για την κατεδάφισή του και οι εργασίες είχαν ξεκινήσει τρεις μήνες νωρίτερα, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο.

Οι άνθρωποι του Πυροσβεστικού Σώματος κατέφθασαν στον τόπο του δυστυχήματος σε λιγότερο από 5 λεπτά, αφού ο κοντινότερος σταθμός απείχε μόλις ένα οικοδομικό τετράγωνο. Ο Έιρς δήλωσε ότι τουλάχιστον 100 πυροσβέστες κατέφθασαν για να βοηθήσουν στην επιχείρηση διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου