Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΧΑΛΑΝΔΡΙ : O ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ!



Ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος τοποθετήθηκε πριν μερικές μέρες στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης της Εταιρίας με κύρια αρμοδιότητά του τη διαμόρφωση της στρατηγικής και της πολιτικής ανάπτυξης της. Γενικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο λαμβάνει αποφάσεις για τη διευκόλυνση της πραγματοποίησης των εταιρικών σκοπών, ενώ παράλληλα παρακολουθεί την πορεία και την υλοποίηση των δραστηριοτήτων της Εταιρίας.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι αρμόδιο να αποφασίσει για κάθε θέμα που αφορά τη διαχείριση της περιουσίας, τη διοίκηση και εκπροσώπηση της Εταιρείας. Από τις αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου εξαιρούνται τα θέματα εκείνα τα οποία σύμφωνα με τις Διατάξεις του Νόμου ή του Καταστατικού της Εταιρίας υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Γενικής Συνέλευσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας εκλέγεται από τη Γενική συνέλευση των Μετόχων και έχει πενταετή θητεία. Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκλήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2012 ανέλαβε το νέο διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο έχει θητεία έως τις 25/06/2013. Στο σύνολο των δώδεκα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου το ένα είναι εκτελεστικό - ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος - ενώ τα έντεκα μέλη είναι μη εκτελεστικά.

Σημειώνεται ότι εκτός από τους εκπροσώπους των μετόχων που εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται και από δύο εκπροσώπους των εργαζομένων της Εταιρίας καθώς και από δύο μέλη που εκπροσωπούν τους μετόχους της μειοψηφίας.

Mέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν μπορεί να είναι συγγενείς μεταξύ τους εξ αίματος ή αγχιστείας μέχρι και του τρίτου βαθμού ούτε να είναι με οποιοδήποτε μορφή εργολάβοι ή προμηθευτές της Εταιρίας ή μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ή υπάλληλοι της επιχείρησης που βρίσκεται σε συναλλακτική σχέση με την Εταιρία. Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας όμως μπορεί να είναι μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ή υπάλληλοι επιχείρησης που είναι συνδεδεμένη με την Εταιρία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει, τουλάχιστον, μία φορά κάθε ημερολογιακό μήνα.

Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος: Αντώνης Βαρθολομαίος

Μέλη :Ευάγγελος Παλαιολόγος

Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος

Ευγενία Μπουρνόβα
Λάμπρος Ζωγράφος
Ελευθερία Καραχάλιου
Παντελεήμων Καμάς
Αναστάσιος Κούρτης

Επαμεινώνδας Σκλαβενίτης
Παναγιώτης Σκουλαρίκης
Χρήστος Μηστριώτης
Εμμανουήλ Αγγελάκης
Ευάγγελος Μουτάφης
Γραμματέας: Χριστίνα Κονταράτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου