Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

MYΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ "ΧΑΙΛ ΧΙΤΛΕΡ" - ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ!






Σάλος επικράτησε με το Heil Hitler που ακούστηκε όταν η Χρυσή Αυγή αποχωρούσε από την αίθουσα της Ολομέλειας στη Βουλή έπειτα από επεισόδιο με τον πρόεδρο του σώματος Γιάννη Δραγασάκη. Σύμφωνα με το οπτικοακουστικό υλικό, που τηρείται από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής, η φωνή που επαναλαμβάνει τον ναζιστικό χαιρετισμό ανήκει σε βουλευτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το είπε πρώτα ο βουλευτής της ΧΑ Χρήστος Παππάς και στη συνέχεια το φώναξαν και δικοί του βουλευτές, ενώ τα μέλη της Χρυσής Αυγής λένε ότι το φώναξε ειρωνικά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα πρακτικά της Βουλής προκύπτει ότι η φράση ειπώθηκε από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάντζα, ο οποίος τόνισε απευθυνόμενος στο βουλευτή της ΧΑ Παναγιώτη Ηλιόπουλο: «Βγάλε και το πιστόλι να μας πυροβολήσεις! Χάιλ Χίτλερ!».

Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατονομάζει τον βουλευτή που φώναξε το ναζιστικό χαιρετισμό: «Καταγγέλλουμε τη νέα, βρώμικη συκοφαντική επίθεση όλων των συστημικών μέσων ενημέρωσης κατά της Χρυσής Αυγής. Η επίμαχη, προβοκατόρικη φράση «Χάιλ Χίτλερ» ειπώθηκε από τον βουλευτή Ζακύνθου του Σύριζα Κοντονή Σταύρο. Απαιτούμε από τα παπαγαλάκια του συστήματος, που συσχέτισαν την Χρυσή Αυγή με την συγκεκριμένη φράση να ανακαλέσουν άμεσα, ειδάλλως θα υποστούν τις νόμιμες συνέπειες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμηση».

Σύμφωνα πάντως με αυτόπτη μάρτυρα με τον οποίο συνομίλησε το protothema.gr, τη φράση «Χάιλ Χίτλερ» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, με προφανή ειρωνική διάθεση προς τη Χρυσή Αυγή.


Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτρέφει τη Χρυσή Αυγή

Ως «εκτροφέα» της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ζητώντας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να αναλάβει τις ευθύνες του και να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να μοιράζει πιστοποιητικά δημοκρατικής νομιμοποίησης. Η πολιτική απονομιμοποίηση και ο λαϊκισμός είναι ο προάγγελος του εξτρεμισμού».

Να σημειωθεί ότι νωρίς το πρωί, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης προς τον κ. Αντώνη Ρουπακιώτη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επιτέθηκε στην ΝΔ, είπε ότι στελέχη της – ανέφερε ονομαστικά τον κ. Βορίδη - έχουν «εκλεκτικές συγγένειες» με τον ακροδεξιό χώρο και πρόσθεσε ότι «αυτό που ενόχλησε τον σκληρό πυρήνα της ΝΔ είναι ότι με το ν/σ σμπαραλιάζεται ένα σχέδιο, μια ανιστόρητη θεωρία: η θεωρία των 2 άκρων ότι σε αυτό τον τόπο είναι όλοι ίσια και όμοια. Ότι αυτοί που αγωνίστηκαν για την σωτηρία του τόπου είναι ίδιοι με τους υμνητές του Χίτλερ. Και φοβούνται κάποιοι να εκπνεύσει αυτό το ιδεολόγημα».

Από την άλλη πλευρά ο κ. Βορίδης σημείωσε: «Υπάρχουν φαινόμενα θλιβερά. Το πρωί ο Τσίπρας έκανε ερώτηση για τον αντιρατσιστικό νόμο. Ακούστε τι υπαινίχθηκε. Ότι ο κ. Κεφαλογιάννης δεν ψήφισε την άρση ασυλίας του κ. Κασιδιάρη. Πως εγώ έχω την γνωστή ακροδεξιά προϊστορία. Άρα –αναρωτιέται ο Τσίπρας- τι νόημα έχει η συνεννόηση; Είναι αυτό δημοκρατικό τόξο; Αμφισβητείτε την δημοκρατικότητα της Ν.Δ; Αμφισβητείτε την δημοκρατικότητα της κυβέρνησης;» και πρόσθεσε «συζητάμε για τα απαράδεκτα φαινόμενα, αλλά έχουμε ζήσει εδώ μέσα τις ύβρεις που μας ανεβάζουν δοσίλογους και προδότες. Αναφέρουν ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ναζι ενώ το πρωτοσέλιδο της ''Αυγής'' αναφέρει πως είναι επιστρατευμένοι στην ακροδεξιά. Αντιλαμβάνεστε τι κάνετε; Αντιλαμβάνεστε ποιος εκτρέφει τα φασιστικά φαινόμενα; Η πολιτική απονομιμοποίηση και ο λαϊκισμός είναι ο προάγγελος του εξτρεμισμού. Να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να αντιληφθείτε ότι δεν μοιράζετε πιστοποιητικά δημοκρατικής νομιμοποίησης».
Επισήμανε δε πως «Η ΝΔ είναι περήφανη για την πολιτική της παράδοση. Είναι το μεγαλύτερο κόμμα στη χώρα, είναι το κόμμα που επανέφερε την δημοκρατία. Δεν θέλουμε να συμφωνείτε μαζί μας. Αλλά οδηγεί στο συνολικό χαμό αυτό που κάνετε. Αποφασίστε με ποια μεριά θέλετε να είστε. Το Κοινοβούλιο πρέπει να λειτουργεί. Υπάρχει πολλές φορές κακώς νοούμενη ανοχή στο ύψος των εκφράσεων και της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης».


Προσπάθεια σπίλωσης της Χρυσής Αυγής καταγγέλει ο Ν.Μιχαλολιάκος


Με δήλωση του στο protothema.gr, ο Γ.Γ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, διέψευσε κατηγορηματικά πως βουλευτής του φώναξε «Χάϊλ Χίτλερ» εντός κοινοβουλίου και έκανε λόγο για «πόλεμο λάσπης» κατά του κομματός του. «Καταγγέλλω την ολοφάνερη προσπάθεια σπίλωσης του κινήματος μας, υπάρχει και ήχος και εικόνα από την ομολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κοντονή, πως αυτός είπε το «Χάιλ Χίτλερ», το οποίο όλοι μαζί ενορχηστρωμένα λένε πως είπε η Χρυσή Αυγή. Αυτοί που τα γράφουν και τα λένε εκτελούν συμβόλαια «Πολιτικού Θανάτου». Πληρώνονται για να λένε ψέματα. Αυτό δεν θα περάσει» δήλωσε.


Πώς φτάσαμε στο «Χάιλ Χίτλερ»Είχε προηγηθεί η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του κ. Αλέξη Τσίπρα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κατά την οποία και οι δύο επιτέθηκαν στις πρακτικές και τον λόγο της Χρυσής Αυγής.

Μετά το τέλος της συγκεκριμένης ερώτησης, ήρθε η σειρά του κ. Ηλιόπουλου να υποβάλει την δική του ερώτηση προς τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, αλλά ο βουλευτής προτίμησε να απαντήσει τόσο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και στον υπουργό με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Οι εκφράσεις που ακούστηκαν από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής θεωρήθηκαν απαράδεκτες, ωστόσο σχολιάστηκε ότι και η αυστηρότητα του κ. Δραγασάκη για το Mr Alexis που είπε ο βουλευτής της ΧΑ ήταν αχρείαστη.
Ειδικότερα, είπε «ότι παρακολουθούσαμε μια ερώτηση σούπα από τον Mr Alexis που ετοιμάζεται για πρωθυπουργός». Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης που προήδρευε στην Ολομέλεια ζήτησε από τον βουλευτή να ανακαλέσει, να σταματήσει τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και να συνεχίσει με την ερώτησή του, κάτι που δεν έγινε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

- Ηλιόπουλος: Πείτε μου τι είναι προσβλητικό.

- Δραγασάκης: Σας παρακαλώ συνεχίστε με την ερώτησή σας αλλιώς θα εφαρμόσω τον Κανονισμό της Βουλής και θα σας στερήσω τον λόγο και θα σας αποβάλλω

- Ηλιόπουλος: Το Mr. Alexis είναι προσβλητικό;

- Δραγασάκης: Παρακαλώ τον κ. φρούραχο να έρθει στην αίθουσα, ή θα αναπτύξει ο κ. Ηλιόπουλος την ερώτηση του ή θα του στερήσω τον λόγο.

- Ηλιόπουλος : Τι είναι αυτά που λέτε. Φέρτε τον φρούραχο και όποιον θέλετε

- Δραγασάκης: Δεν θα συμπεριφέρεστε στην Βουλή σαν συμμορία!

- Ηλιόπουλος Εσείς και το απόκομμά σας είναι συμμορία… Αντε βρε ξεφτιλισμένοι. Είστε ξεφτίλες. Αν θέλετε να παλέψετε για το Δημοκρατικό τόξο εμείς θα παλέψουμε για το Ελληνικό τόξο. Καθίστε κάτω κ Πρόεδρε

- Δραγασάκης: Σας αφαιρώ τον λόγο!

- Ηλιόπουλος: Αφαιρέστε ότι θέλετε. Αφαιρέστε τον εαυτό σας από την αίθουσα.

- Δραγασάκης: Να μην ακούγεται το μικρόφωνό του. Φύγετε για να μην σας διώξω με άλλο τρόπο αφου δεν σέβεστε τον Κανονισμό.

- Ηλιόπουλος: Θα αποδείξουμε ποσο ξεφτίλες είστε. Αλήτες!

- Δραγασάκης: Το προεδρείο επιβάλει την μομφή κατά του κ. Ηλιόπουλου και την αποβολή από την αίθουσα

Το επεισόδιο με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που επέφερε την αποβολή τους από την Ολομέλεια σχολίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος λέγοντας «Ύβρεις, τραμπουκισμοί και προσβολή των δημοκρατικών κανόνων δεν νοούνται στην αίθουσα, όπως επίσης και συμπεριφορές που υποβαθμίζουν την έννοια του θεσμού του εκπροσώπου του έθνους. Απάδουν της αισθητικής και της αγωγής του ελληνικού λαού. Η Βουλή δεν είναι χώρος ελευθεριακών συναθροίσεων ούτε πεδίο εκδήλωσης βιαιοτήτων και βίαιων συγκρούσεων» πρόσθεσε δε ότι «Η Βουλή είναι ο κορυφαίος θεσμός και οφείλουμε να υπηρετούμε την ιδιότητα μας με ήθος, ευθύνη και αξιοπρέπεια γιατί οι εντυπώσεις που δημιουργούνται στην κοινωνία είναι πλήγμα για τη λειτουργία της δημοκρατίας και αν θέλει κάποιος να αμφισβητήσει τους δημοκρατικούς θεσμούς να το πράττει εκτός της αίθουσας».

Ο κ. Δραγασάκης πρόσθεσε πως «εκείνο που έκανα ως προεδρείο δεν ήταν η τιμωρία κάποιου, αλλά ο αυτοσεβασμός κάποιου, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε συμπεριφορές που κάνουν το κοινοβούλιο τσίρκο».

Γ. Μανιάτης: Ορθά αποβλήθηκαν, αλλά αυτό δε φτάνει

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης που αναφέρει: «Δυστυχώς για μια ακόμη φορά είδαμε το αποκρουστικό πρόσωπο του ναζισμού στην ελληνική Βουλή. Ορθά αποβλήθηκαν, αλλά αυτό δεν φτάνει. Ελπίζω ότι όλοι κατάλαβαν την ανάγκη συνεργασίας των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου με πρώτο βήμα την ψήφιση του Νομοσχεδίου κατά της βίας και του ρατσισμού, με βάση την πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.».


Για προβοκάτσια κάνει λόγο ο Χρ. Παππάς



Ο κ. Παππάς σε δημοσιογράφους υποστήριξε ότι «η επίμαχη φράση ειπώθηκε από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Στον ΣΥΡΙΖΑ ανήκει και ο κ. Δραγασάκης που θεώρησε προσβλητικό το Mr Alexis, ο οποίος προωθείται για επόμενος πρωθυπουργός και ο κ. Δραγασάκης για υπουργός Οικονομικών. Όμως η προβοκάτσια δεν θα περάσει. Ο ελληνικός λαός έχει αφυπνιστεί και υπεύθυνη για την αφύπνιση είναι η Χρυσή Αυγή».

Από την άλλη πλευρά ο κ. Κοντονής επιμένει ότι το «Heil Hitler» ακούστηκε από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής την ώρα που αποχωρούσαν από την αίθουσα και προσθέτει «θεωρήσαμε την συγκεκριμένη φράση προσβλητική και αντιδράσαμε. Αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν λέγοντας ότι δεν μπορεί να ακούγεται το Heil Hitler στην Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου