Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ: «Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ» ΛΕΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΟΛΛΑΝΔΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ


Ο 20χρονος Ολλανδός Cirino Schrijver που φέρεται να επιτέθηκε στον 11χρονο Ρώσο στην Κρήτη είναι αυτιστικός όπως αποκάλυψε η μητέρα του σε συνέντευξη στην ολλανδική εφημερίδα Hart van Nederland.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η μητέρα του φερόμενου ως δράστη της δολοφονικής επίθεσης δήλωσε επιφυλακτική για την απόφαση του γιου της να παραμείνει στην Κρήτη και να εργαστεί στο ξενοδοχείο, στο οποίο διέμεναν όταν έκαναν διακοπές στο νησί. Όπως υποστηρίζει, δέχθηκε να μείνει ο 20χρονος στην Ελλάδα και να εργαστεί αφού διαβεβαιώθηκε ότι θα βρίσκεται υπό κατάλληλη επιτήρηση.

Η ίδια περιγράφει το γιο της σαν ένα γλυκό αγόρι που απέφευγε να τραβά την προσοχή.

Μάλιστα, η μητέρα του στον λογαριασμό της στο Facebook γράφει ότι κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως είπε δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με το γιο της από την ημέρα που σημειώθηκε το περιστατικό και πως δεν κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν στη χώρα μας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας έχει επίσης προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον ύποπτο. "Ο επίτιμος πρόξενός μας στο Ηράκλειο προσπαθεί να του παράσχει συμβουλευτική υποστήριξη", φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Novum.

Εναντίον του 20χρονου Ολλανδού ανιματέρ ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή, από τον εισαγγελέα Ηρακλείου. Ο 20χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στην ανακρίτρια Ηρακλείου.

Σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη, η κατάσταση του 11χρονου

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση του 11χρονου.

Η τελική κλινική εκτίμηση θα ολοκληρωθεί μετά την αποσωλήνωση, αναφέρουν οι γιατροί σε σημερινό ιατρικό δελτίο στο οποίο αναφέρεται ότι "στο Νοσοκομείο Παίδων έγινε άμεση εκτίμηση και ο ασθενής εισήχθη στο χειρουργείο για περαιτέρω αντιμετώπιση των τραυμάτων. Η ειδική Νευροχειρουργική Ομάδα διαπίστωσε μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, κάκωση του νωτιαίου μυελού. Ο ασθενής αντιμετωπίστηκε επίσης από την Παιδοχειρουργική Ομάδα για τα λοιπά τραύματα».

Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης ο ασθενής εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων για περαιτέρω παρακολούθηση & θεραπεία.

Για τραύμα στο σπόνδυλο που πιθανώς να προκαλέσει παραπληγία μίλησε στον Αlpha 98.9 FM ο διοικητής του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, Πάνος Ευσταθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράζονται φόβοι για μόνιμη βλάβη στα κάτω άκρα του σώματος, ωστόσο, το μέγεθος του προβλήματος αναμένεται να διαπιστωθεί όταν θα το αγοράκι θα αποσυνδεθεί από τους σωλήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου