Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ


ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΤΕΒΑΝΚ
(ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ)
ΘΕΜΑ: ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ


Παρακαλείσθε όπως ΑΜΕΣΑ - εντός τριών ημερών - και αφού έλθετε σε συνεννόηση με τους δικηγόρους που εξυπηρετούν νομικά τα καταστήματά σας, αποστείλετε ενημερωτικό σημείωμα - e-mail, στη διεύθυνση .......mmilioni@ate.gr, αναφέροντας τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις τόσο σε ποινικά όσο και σε πολιτικά - αστικά δικαστήρια που αφορούν σε υποθέσεις απάτης και υπεξαίρεσης που τέλεσαν υπάλληλοι της τράπεζας (πρώην ΑΤΕ). Θα πρέπει για κάθε υπόθεση να αναφέρετε το όνομα του υπαλλήλου και των τυχόν συμμετόχων του στις τελεσθείσες εγκληματικές πράξεις - αδικοπραξίες και συνοπτικά το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι νομικές ενέργειες, καθώς βεβαίως και το όνομα του δικηγόρου που χειρίζεται την κάθε υπόθεση. Επίσης, θα πρέπει να αναφέρετε το ποσό που ζημιώθηκε η τράπεζα και εάν υφίσταται ασφαλιστική κάλυψη.

Για διευκρινίσεις μπορείτε να καλείτε τις δικηγόρους της Διεύθυνσης Δικαστικού κ. Μαρίνα Μηλιώνη (τηλ. 2103697338) και κ. Ειρήνη Μακρυπίδη (τηλ. 2103697330).

Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΜΗΛΙΩΝΗ ΜΑΡΙΝΑ

Η πιο πάνω διαταγή είναι, τουλάχιστον, περίεργη γιατί:
αν κάποιος έχει τελέσει απάτη ή υπεξαίρεση έχει απολυθεί ή στη καλύτερη περίπτωση η ΔΑΔ είχε κάνει στραβά μάτια και τον/την είχε αθωώσει οπότε δεν μπορεί να τον/την κυνηγά στα δικαστήρια...
αλλά και αν υπάρχουν (που αμφιβάλουμε) τέτοιες περιπτώσεις δεν πέφτει λόγος στη Πειραιώς να ψάχνει το παρελθόν (ούτε να χρησιμοποιεί τους ατομικούς φακέλους των εργαζομένων της Αγροτικής για οποιοδήποτε λόγο...) αφού ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει διαδοχή και όλοι είμαστε νεοπροσληφθέντες...
επιπλέον έχει ζητήσει και έχει λάβει απόσπασμα ποινικού μητρώου όλων των συναδέλφων/ισσών που προσλήφθηκαν και κατά συνέπεια έχει εικόνα των εργαζομένων..
τέλος, αν οι «...υποθέσεις απάτης και υπεξαίρεσης που τέλεσαν υπάλληλοι της τράπεζας...» αφορούν ήδη συνταξιούχους ή απολυμένους, και πάλι δεν την αφορά το θέμα. Είναι θέμα του εκκαθαριστή, που όμως δεν φαίνεται να έχει εμπλοκή στην έκδοση της οδηγίας.

Πιστεύουμε ότι ο Σύλλογος θα πρέπει να ζητήσει διευκρινίσεις από τη διοίκηση και να προστατέψει τους εργαζόμενους. Το κλίμα φόβου που κτίζει η Πειραιώς στους/στις συναδέλφους/ισσες μας στηρίζεται στην αυθαιρεσία και αυτό πρέπει να αποτραπεί.
http://www.sysp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου