«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έλαβε αποζημίωση 3,4 εκ. ευρώ. Ο κ.Προβόπουλος χωρίς καν να απολυθεί, πήρε αποζημίωση από την Τράπεζα την οποία εργαζόταν, γιατί η Κυβέρνηση τον διόρισε σε θέση με αποδοχές 20.000 ευρώ!!!»
Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, όπως τονίζει μεταξύ άλλων: «Το παραπάνω θέμα δεν θα είχε δημόσιο ενδιαφέρον, εάν από το 2008 έως σήμερα οι τράπεζες δεν είχαν λάβει διαδοχικά πακέτα στήριξης σε ρευστό και κρατικές εγγυήσεις οι οποίες επιβαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο. Συγκεκριμένα με τον Ν.3723/2008 δόθηκαν στις τράπεζες 15 δις ευρώ ενώ επί κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου, με Υπουργούς Οικονομικών τους Γ. Παπακωσταντίνου και Ευ. Βενιζέλο, με τους νόμους 3845/2010, 3672/2010, 3695/2011, 4031/2011 κλπ, έχουν διοχετευθεί στις Τράπεζες περίπου 140 δισ. ευρώ, ενώ επίκειται προσεχώς η λήψη από αυτές με τη μορφή ρευστού συνολικού ποσού πάνω από 25 δις ευρώ από την επόμενη δόση του δανείου της χώρας.
Σε πόσα μηνιάτικα και σε πόσες ζωές του μέσου φορολογούμενου Έλληνα αντιστοιχούν η αποζημίωση, ο μισθός ή στα πριμ του κ. Προβόπουλου; Εύκολο. Φτάνει να διαιρέσει ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο εργαζόμενος -της εποχής της Τρόικα- το μηνιάτικο του με τις μηνιαίες αποδοχές και τις αποζημιώσεις του πανεπιστημιακού δασκάλου κ. Προβόπουλου.
Το ίδιο ας κάνουν και οι χιλιάδες κάτοχοι διδακτορικών ή καθηγητές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ -οι έχοντες τα ίδια τυπικά προσόντα- με διαιρέτη το δικό τους «μισθό ρετιρέ», όπως τον αποκαλεί η συνομοταξία των μεταρρυθμιστών αυτής της παρέας με την νεοταξική αντίληψη».
Ο συντονιστής του ΚΙ.ΧΡ.Α. Νίκος Νικολόπουλος στην συνέχεια ζητά από τους Α. Σαμαρά, Γ. Στουρνάρα και Αντ. Ρουπακιώτη να προσέλθουν στην Βουλή και να απαντήσουν μέσω αυτής στους Έλληνες φορολογούμενους :
- Που ευρίσκονται κατατεθειμένα αυτά τα χρήματα της αποζημίωσης;
- Σε Τράπεζα της Ελλάδος ή του εξωτερικού και σε ποια;
- Ο Κρατικός Επίτροπος στην Τράπεζα πως ενέκρινε την αμοιβή αυτή; Θα αναζητηθούν οι ευθύνες του;
- Το Συμβούλιο Εποπτείας των Τραπεζών στο οποίο μετέχει και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, πώς ενέκρινε αυτή την αμοιβή;
- Συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Προβόπουλος στο Συμβούλιο Εποπτείας Τραπεζών όταν ενέκρινε την δική του αμοιβή;
- Ο σημερινός Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ως μέλος του Συμβουλίου Εποπτείας Τραπεζών, θα ενέκρινε αυτή την αμοιβή σήμερα για οποιονδήποτε άλλο; Εάν όχι πώς δέχτηκε λοιπόν να λάβει ο ίδιος αυτή την αμοιβή, όταν οι τράπεζες ουσιαστικά «αιμοδοτούνται» από τα δανεικά του Ελληνικού Δημοσίου και τον Έλληνα φορολογούμενο εδώ και πέντε χρόνια;
- Η Κυβέρνηση που ετοιμάζεται να κουρέψει αναδρομικά εφάπαξ ακόμη και αν είναι ύψους 40.000 ευρώ και που αντιστοιχούν στον εργασιακό μόχθο 30 – 40 χρόνων, θα κάνει το ανάλογο και για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος;
- Θα του ζητήσει να επιστρέψει την αποζημίωση;
- Θα επιστρέψει αυτή την αμοιβή ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για να μην προκαλεί το δημόσιο αίσθημα;
- Έχει ο νυν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δηλώσει την αποζημίωση ύψους 3.4 εκ ευρώ στην αρμόδια φορολογική αρχή;
- Σε ποιο κωδικό της φορολογικής του δήλωσης;
- Δηλώθηκε ως εισόδημα ή ως κάτι άλλο ;
- Φορολογήθηκε με βάση την κλίμακα ή κατά διαφορετικό τρόπο;
- Ποιο το ύψος του φόρου ο οποίος κατεβλήθη και βάσει ποιας διάταξης νόμου;
- Τέλος, θα ελέγξει ο Υπουργός Οικονομικών εάν συννόμως η αμοιβή αυτή δηλώθηκε και φορολογήθηκε;
- Θα καταθέσει ο Υπουργός Οικονομικών το ελεγκτικό πόρισμα της αρμόδιας εφορίας;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου