Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΑΣΤΕΓΟΙ...ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ!



Ρεπορτάζ: Μπέττυ Γιάννα

Με τρομακτικούς ρυθμούς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που αναγκάζεται να ζει στους δρόμους της Αθήνας. Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης γίνονται μέρα με τη μέρα ολοένα και πιο δραματικές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, ο άστεγοι καλούνται να επιβιώσουν κάτω από πολύ δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες.

O αριθμός σε όλη την Ελλάδα εμφανίζεται αυξημένος κατά 25% , ήτοι 20.000 άτομα, από τους οποίους οι περισσότεροι βρίσκονται στο νομό Αττικής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΜΚΟ «Κλίμακα».

Αν κάνει κάποιος μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας θα δει ανθρώπους να κοιμούνται στα πεζοδρόμια και στα παγκάκια, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 42ο βαθμούς κελσίου στην καρδιά της Αθήνας.

Μέτρα-"ασπιρίνη" από τις υπηρεσίες της Εκκλησίας, του Δήμου Αθηναίων αλλά και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που κινητοποιούνται για αυτούς τους ανθρώπους μόνο υπό ακραίες καιρικές συνθήκες.

Από το δήμο Αθηναίων,όπου καταγράφονται και οι περισσότεροι "νεοάστεγοι",άνθρωποι δηλαδή που μέχρι πριν λίγους μήνες είχαν σπίτι, δουλειά, φίλους, κοινωνική ζωή, μας ενημέρωσε για το πώς θα κινηθούν τη δύσκολη αυτή βδομάδα η αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης, Πόπη Γιαννοπούλου.

« Ανοιχτές από τις 8 το πρωί εως και τις 20:00 το βράδυ θα είναι οι λέσχες Φιλίας της Αθήνας (συνολικά 25) με κλιματισμό. Από αύριο συνεργεία του δήμου με γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ θα βγουν στους δρόμους", προκειμένου να προσφέρουν τα δέοντα .



spirospero.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου