Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΝ ΒΡΑΣΜΩ ΨΥΧΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ


Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχής άσκησε ο εισαγγελέας στον 23χρονο φοιτητή Ιατρικής, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Αλβανό ληστή που εισέβαλε μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή του στο σπίτι του στην Παιανία. Μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του, ο 24χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία που του επιβλήθηκε.
Ο δικηγόρος του 23χρονου, Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι, ουσιαστικά αυτή η κατηγορία επισείει ποινή από 1 έως 5 έτη και, αν συνυπολογιστεί και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, τότε ίσως να μην φυλακιστεί.

Επανέλαβε πως ο νεαρός είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση κι ότι δεν ήθελε να σκοτώσει. «Ό,τι έκανε, το έκανε σε κατάσταση πανικού και άμυνας», τόνισε ο κ. Αλεξανδράκης.

 Eίχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 κάτοικοι, φίλοι και συγγενείς του νεαρού που όταν είδαν τους αστυνομικούς να τον οδηγούν με χειροπέδες στα χέρια, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους και φωνάζοντας «αθώος, αθώος!».

makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου