Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ!

Το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει μετά τις εκλογές και το οποίο, όπως ελπίζουν, θα έχει ως βασικό κορμό στελέχη του Συριζα, διαμορφώνουν στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας και τα κορυφαία στελέχη.

Τα βασικά υπουργεία έχουν ήδη κλειδώσει, με το μοναδικό στέλεχος με προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία (στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα) το Γιάννη Δραγασάκη, να αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας.

Επίσης, γίνεται λόγος και για τον οικονομολόγο Γιώργο Σταθάκη που ενδεχομένως θα τοποθετηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Για το υπουργείο Εσωτερικών ως επικρατέστερος φέρεται ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συζητείται για το υπουργείο Εργασίας.

Το όνομα του Παναγιώτη Στρατούλη συζητιέται έντονα» για θέση στα κοινωνικά υπουργεία, ενώ ο Θοδωρής Δρίτσας, προαλείφεται για το υπουργείο Αμυνας.

Για το υπουργείο Περιβάλλοντος φέρεται υποψήφιος ο Θέμη Δημητρακόπουλος, μέλος της Ενωσης Ελλήνων Οικολόγων.

Στο υπουργείο Υγείας η επιλογή φέρεται να γίνεται μεταξύ των γιατρών Νίκου Μανιού και Ηλία Μπασκόζου .

Ως φαβορί για το υπουργείο Δικαιοσύνης φέρεται ο πανεπιστημιακός Γιώργος Κατρούγκαλος

Για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συζητείται το όνομα της Σοφίας Σακοράφα. Ακόμη, το όνομα της κυρίας Ελένης Πορτάλιου, καθηγήτριας της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, συζητείται για το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της επίσης καθηγήτριας Θεανώς Φωτίου για το υπουργείο Παιδείας, της γεωπόνου Ειρήνης Κατσινοπούλου για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και της κυρίας Ρένας Δούρου για θέση στο κυβερνητικό σχήμα είτε του υπουργείου Αμυνας, είτε -το πιθανότερο- του υπουργείου Εξωτερικών.

Ακούγονται επίσης και τα ονόματα της Νάντιας Βαλαβάνη, Ζωής Κωνσταντοπούλου (πιθανότατα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) και της δικηγόρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Στα ονόματα αυτά συγκλίνουν τα ρεπορτάζ δύο εφημερίδων, του “Πρώτου Θέματος” και της “Κυριακάτικης Δημοκρατίας” και, ανάλογα με το κόμμα με το οποίο θα συνεργαστεί ο Συριζα για να σχηματίσει κυβέρνηση, οι διαφοροποιήσεις φαίνεται πως δεν θαείναι πολλές.

spirospero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου