Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΝΑ ΤΡΑΚΑ...ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΑΚΗ!

Εκατοντάδες έγγραφα με τραπεζικούς λογαριασμούς του Ακη Τσοχατζόπουλου και συνεργατών του στην ελβετική τράπεζα UBS, στο αυστριακό πιστωτικό ίδρυμα Raiffeisenverband με έδρα το Σάλτσμπουργκ, στη γαλλική Crédit Agricole και σε μια αραβική τράπεζα, αλλά και πρακτικά συνεδριάσεων της Bluebell που χρησιμοποιήθηκε για τις μίζες από την αγορά του συστήματος Tor-M1, είναι μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα στο χρηματοκιβώτιο και στα συρτάρια του γραφείου του πρώην υπουργού, στην οδό Κομνά Τράκα, στα Πατήσια, όπου κατασχέθηκε και το περιβόητο ημερολόγιο.

Από τα ίδια έγγραφα προκύπτει πιθανή σχέση του Α. Τσοχατζόπουλου και με την off shore Ρ&Α Investment, η οποία είναι άγνωστο ακόμη πού χρησιμοποιήθηκε. Σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν «τρεις σελίδες που αφορούν τα υπό 2.11.1998 πρακτικά συνεδρίασης του ΔΣ της λιβεριανής εταιρείας Bluebell SA, τέσσερις σελίδες που αφορούν τα από 20.10.1999 πρακτικά συνεδριάσεως της ίδιας εταιρείας, μια σελίδα με χειρόγραφες σημειώσεις εμφαίνουσα τη διεύθυνση των εταιρειών P&A Investment SA και Bluebell [...] και 134 σελίδες που αφορούν την ίδρυση της P&A Investment...».

Σε άλλο φάκελο με ένδειξη «Εμπιστευτικό - Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, υπουργό κύριον Ακη Τσοχατζόπουλο» βρέθηκε έμβασμα στο εξωτερικό με αριθμό 05400037664, ένα έντυπο έκδοσης ιδιωτικού εμβάσματος κ.ά. Ακόμη εντοπίστηκαν περίπου 200 έγγραφα και παραστατικά των τραπεζών UBS και Deutsche Bank. Στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι βρέθηκαν επίσης «ιδιόχειρη δήλωση αναγνώρισης χρέους ποσού 200.000 ευρώ του επιχειρηματία και πρώην μεγαλoπαράγοντα του ΠΑΟΚ Γιώργου Σαχπατζίδη», δεκάδες έγγραφα της εταιρείας Torcaso που ενεπλάκη και στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου κ.ά. Το παζλ συμπληρώνουν επιταγές με αριθμούς 1402861 και 1402860 που έχουν εκδοθεί στις 30.9.1996 από την Arab Bank Limited.



TO BHMA ( B.Λαμπρόπουλος) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου