Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ! ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ...


Η προφυλάκιση-σοκ του μπάτλερ του Πάπα για διαρροή απόρρητων εγγράφων που αφορούσαν υποθέσεις διαφθοράς και σκάνδαλα παιδεραστίας κληρικών άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Σενάρια για υπόγειο πόλεμο καρδιναλίων με αφορμή τον ρόλο της Τράπεζας του Βατικανού
Θεωρίες συνωμοσίας, διαρροές για έναν υπόγειο εμφύλιο, δημοσιεύματα για επικείμενο νέο κύμα συλλήψεων και ερωτηματικά γύρω από τον ρόλο μιας μυστηριώδους... γυναίκας στοιχειώνουν τα τελευταία 24ωρα το Βατικανό.

Λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση-σοκ του μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' και ενώ όσοι γνώριζαν τον 46χρονο Πάολο Γκαμπριέλε -συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων που κάλυπταν το Βατικανό- υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει περίπτωση ο άνθρωπος αυτός να πρόδωσε την εμπιστοσύνη του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, οι Αρχές έχουν εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό... μέχρι και 20 «συνεργών».

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται και μια γυναίκα η οποία, όπως επισημαίνεται, «είναι νέα, παντρεμένη, και εργάζεται στο Αποστολικό Μέγαρο». Το «μέγα σκάνδαλο» στους κόλπους του Βατικανού ξέσπασε όταν, πριν από λίγες ημέρες, η επιτροπή που είχε αναλάβει να διερευνήσει τις συνεχόμενες διαρροές που έγιναν στα ΜΜΕ, ανακοίνωσε πως ο βασικός ύποπτος είναι ο Γκαμπριέλε, ο άνθρωπος που φροντίζει τον Πάπα στην καθημερινότητά του.

Οπως αναφέρθηκε, στο διαμέρισμα του τελευταίου βρέθηκαν άκρως απόρρητα έγγραφα όπως αλληλογραφία που αποκαλύπτει «μεταθέσεις» κληρικών που είχαν αποκαλύψει σκάνδαλα διαφθοράς στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, εμφύλιες συγκρούσεις που αφορούσαν στη διοίκηση της Τράπεζας του Βατικανού -της οποίας ο πρόεδρος Ετόρε Γκότι Τεντέσκι παραιτήθηκε την περασμένη Πέμπτη- αλλά και φαξ που σχετίζονταν με τα σκάνδαλα παιδεραστίας κληρικών.

Ο εντοπισμός αυτών των εγγράφων στο διαμέρισμα του Γκαμπριέλε -ο οποίος ζει με τη γυναίκα του και τα τρία του παιδιά στο Βατικανό- είχαν ως αποτέλεσμα να τεθεί υπό κράτηση και να κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης 30 ετών.

Ωστόσο, όσο περνάνε οι ώρες, πολλοί είναι αυτοί που διερωτώνται εάν ο Γκαμπριέλε έχει πέσει θύμα μιας συνωμοσίας ή εάν αποτελεί ένα «πιόνι» στα χέρια των πρωταγωνιστών μιας άγριας «εμφύλιας» σύγκρουσης ανάμεσα στους καρδιναλίους με αφορμή τον ρόλο της Τράπεζας του Βατικανού.

Την ίδια ώρα, επισημαίνεται από δημοσιογράφους που γνώριζαν τον Γκαμπριέλε πως ο μπάτλερ «δεν αποκάλυπτε ποτέ τίποτα», ενώ εργαζόμενοι στο Βατικανό υποστηρίζουν πως «για να κάνει κάτι τέτοιο, ο Γκαμπριέλε θα πρέπει είτε να τρελάθηκε είτε να εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι ανώτεροί του την αγαθοσύνη του».

ΜΕΛΙΝΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου