Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΧΟΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΕ 206 ΣΕΛΙΔΕΣ!!!


Tις 206 σελίδες φτάνει το πόρισμα που συνέταξαν οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου που ερεύνησαν τα περιουσιακά στοιχεία του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με το πόρισμα οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και συμμετείχαν σε "οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων προερχόμενων από το έγκλημα της κατ´εξακολούθησης παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου".
Κατά τις Εισαγγελείς , τα ποσά που θεωρούν βέβαια ότι ο πρώην υπουργός απέκρυψε αφορούν παράνομες αμοιβές του από προμήθειες εξοπλιστικών συστημάτων που διαχειρίστηκε ως υπουργός Άμυνας.
Συγκεκριμένα, κατά το εισαγγελικό πόρισμα, ο πρώην υπουργός από τον Μάιο του 1998 ως τις 7/6/2001 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 16.202.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολαρίων ΗΠΑ, χρήματα τα οποία αποτελούν προϊόν παθητικής δωροδοκίας του ίδιου σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR M1.

Στις 2/12/2002 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 2.960.225 ελβετικών φράγκων σχετικά με τις συμβάσεις ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2 (υποβρύχια) τα οποία αποτελούν παράνομη αμοιβή που κατέβαλε μέσω άλλης εταιρείας η γερμανική εταιρεία FERROSTAAL.

Κατά την εισαγγελική άποψη, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πραγματικός ιδιοκτήτης των τριών off shore (Torcaso, Bluebell, Nobilis) που εμπλέκονται στις αγοραπωλησίες των ακινήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου και οι οποίες είναι αποδέκτες χρημάτων ή αποστολείς εμβασμάτων, είναι ο ίδιος ο υπουργός. Ενώ, δεξί του χέρι είναι ο εξάδελφός του Νικόλαος Ζήγρας, που κρατείται ήδη και θα απολογηθεί την Τρίτη του Πάσχα, ο οποίος ήταν δικαιούχος και διαχειριστής των off shore.

Σύμφωνα πάντα με το εισαγγελικό πόρισμα, ο Νίκος Ζήγρας θεωρείται διαχειριστής των χρημάτων του πρώην υπουργού από το 1997. Μάλιστα, δια εγγράφων από την άρση απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών που διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία, προκύπτει ότι ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου προέβαινε από το 1997 σε καταθέσεις χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς της μετέπειτα συζύγου του πρώην υπουργού.

Τα χρήματα που διακινήθηκαν σε μετρητά από το 1999-2005 ήταν:

11.582.000 δολλάρια ΗΠΑ

11.411.000 ευρώ

6.976.940 δολλάρια ΗΠΑ

Επίσης, στο πόρισμα θεωρείται δεδομένο ότι οι δύο Εισαγγελείς θεωρούν ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, από το 1999 και όχι από το 2010 οπότε και επισήμως μεταβιβάστηκε στη σύζυγό του.

Στο πόρισμα περιγράφονται και οι αγορές που έγιναν ώστε να "νομιμοποιηθούν" τα επίμαχα χρηματικά ποσά. Μεταξύ των επίμαχων ακινήτων που είναι και κάποια στην Λεωφόρο Κηφισίας (Αίθουσα 964 τμ, Αίθουσα 1000 τμ και 22 θέσεις πάρκιγκ, όλα στο ίδιο κτίριο) και στην Κυψέλη τα οποία από το 2007 έως το 2010 πουλήθηκαν στην Μονή Βατοπεδίου, που έλαβε δάνεια για την αγορά τους , έναντι 6 εκατ. ευρώ, ποσό που μέσω του Ζήγρα, ο κ. Τσοχατζόπουλος τοποθέτησε στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου