Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟ DEAL ΜΕΤΑΞΥ ΤΖΙΓΓΕΡ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΩΝ!


Ο απόηχος της Γενικής Συνέλευσης στην οποία εγκρίθηκε η ΑΜΚ κατά 15 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμα κοπάσει και σύμφωνα με πληροφορίες της «Εξέδρας» οι διεργασίες για την ολοκλήρωση του deal ανάμεσα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Σαουδάραβα επενδυτή βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο.Η πλευρά Τζίγκερ επιβεβαίωσε ότι τα 15 εκατ. ευρώ είναι όντως διαθέσιμα στην ουκρανική τράπεζα, έτοιμα να μεταφερθούν στον λογαριασμό της ΠΑΕ εφόσον ικανοποιηθούν οι δύο όροι που θέτει ο επενδυτής. 1. Να αποκτήσει το 54.7% των μετοχών και 2. Να διασφαλιστεί η ανωνυμία μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ο όρος αυτός τέθηκε από τον Σαουδάραβα επενδυτή, το όνομα του οποίου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βλάση Τσάκα, θα κάνει πάταγο όταν αποκαλυφθεί, προκειμένου να μην εκτεθεί στην περίπτωση που δεν θα προχωρούσε το deal.

Ο Γ. Βαρδινογιάννης, από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την ύπαρξη των χρημάτων και προκειμένου να παρακάμψει τη χρονοβόρα τραπεζική διαδικασία, πρότεινε στην άλλη πλευρά τη λύση του μεσεγγυητή στη συμφωνία παραχώρησης των μετοχών και εκείνη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εξέδρας», δέχθηκε. Κατόπιν τούτου, τη Δευτέρα πιάνουν δουλειά οι δικηγόροι.

Αφού υπογραφεί το συμβόλαιο με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, θα υποβληθούν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προς έγκριση. Οταν ξεπεραστεί και αυτός ο σκόπελος, το πλειοψηφικό πακέτο θα περάσει στα χέρια του νέου επενδυτή.

Ο Σαουδάραβας, ο οποίος φέρεται να έχει τον τίτλο της Αυτού Υψηλότητας, θα μπει στην ΑΜΚ καταβάλλοντας 8.2 εκατ. ευρώ που αναλογεί στο 54.7% των μετοχών, αλλά προτίθεται να καλύψει και το ποσό που θα μείνει αδιάθετο μετά το δικαίωμα που θα ασκήσουν οι παλαιοί μέτοχοι στην αύξηση. Στην περίπτωση αυτή θα αυξήσει ακόμη περισσότερο το ποσοστό του στην ΠΑΕ.

ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου