Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΝΤΑΝΟΣ ΛΥΓΙΖΟΣ...


Μόνος στη ζωή, χωρίς παιδιά κατ’ επιλογή, ο Ντάνος Λυγίζος επέλεξε να ζει σε στέγη γερόντων. Δίνοντας τον δικό του αγώνα ζωής και με χρόνιο πρόβλημα υγείας, ο διάσημος Έλληνας παρουσιαστής αλλά και ηθοποιός εξηγεί για ποιον λόγο προτίμησε να φύγει από το σπίτι του. Το γεγονός ότι ήταν καπνιστής επί σειρά ετών του δημιούργησαν χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει. Ύστερα από ιατρική συμβουλή, προτίμησε να φύγει από το σπίτι του στην πόλη και να αναζητήσει καθαρό αέρα και ένα πιο υγιεινό περιβάλλον, αλλά και τη φροντίδα που δεν μπορεί να έχει σπίτι του όπου ζούσε μόνος του.

«Το βήξιμο δεν είναι τίποτα. Το χειρότερο είναι ότι δεν έχεις αναπνοή. Η ΧΑΠ νεκρώνει τις κυψελίδες των πνευμόνων και δεν παίρνεις οξυγόνο αλλά το σώμα θέλει οξυγόνο. Οπότε η καρδιά, προκειμένου να στείλει περισσότερο αίμα, αρχίζει να κοπιάζει περισσότερο. Ε πόσο να αντέξει αυτή η τρόμπα. Έρχεται στιγμή και κλατάρει...» εξηγεί με χιούμορ ο ίδιος στην Espresso.

Με καμία από τις δύο συζύγους του δεν απέκτησε παιδιά γιατί όπως εξομολογείται «έβλεπα εκ των πραγμάτων ότι δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω την ευθύνη. Από τη μια η ανασφάλεια της δουλειάς. Από την άλλη, είχαμε κάνει και μια δημοσιογραφική έρευνα τότε και τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι ένα αγόρι από τη στιγμή που γεννιόταν μέχρι τη στιγμή που θα μπορούσε να συντηρήσει τον εαυτό του, χρειαζόταν 17 εκατ. δρχ. Και αναρωτήθηκα: ‘Πώς θα βγάλω αυτά τα λεφτά;’».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου