Συγκεκριμένα, 45 επιχειρήσεις (ένδυσης, υπόδησης, κινητής τηλεφωνίας, εστίασης, οικιακών ειδών, κοσμημάτων, σούπερ μάρκετ, βιβλίων κ.λπ.) υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή λόγω πυρκαγιάς.
Ζημιές υπέστησαν, επίσης, 17 τράπεζες, τέσσερα βιβλιοπωλεία, πέντε πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα και 70 καταστήματα ένδυσης- υπόδησης, καθώς και 29 επιχειρήσεις διαφόρων μορφών.
Παρουσιάζοντας τα στοιχεία, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος σημείωσε ότι «το ΕΒΕΑ και όλος ο επιχειρηματικός κόσμος καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας και εκφράζει την αγανάκτησή του για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν και έπληξαν για πολλοστή φορά το ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας».
«Ειδικά», πρόσθεσε, «οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στο κέντρο της Αθήνας βάλλονται από παντού, από την οικονομική κρίση, από τη μειωμένη κατανάλωση, από τους μειωμένους τζίρους, από την ανυπαρξία αναπτυξιακών προσπαθειών και από τις ζημίες και φθορές που προκαλούνται σε κάθε διαδήλωση και πορεία».
Ο κ. Μίχαλος γνωστοποίησε επίσης ότι το ΕΒΕΑ θα αποστείλει άμεσα επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς με την οποία θα ζητήσει την άμεση εφαρμογή των σχετικών νόμων για την αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων και πληγέντων επιχειρηματιών, διότι «για αυτές τις πληγείσες επιχειρήσεις, η οποιαδήποτε βοήθεια και συμπαράσταση της πολιτείας είναι θέμα επιβίωσής τους».
Την επανενεργοποίηση του άρθρου 73 ν. 3746/2009 για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που υπέστησαν καταστροφές ζήτησε και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
naftemporiki
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου