Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

XΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ: ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΡΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ!



H 69η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών -της δεύτερης πιο σημαντικής "γιορτής" του κινηματογράφου μετά τα Όσκαρ- πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Beverly Hilton Hotel, στο Μπέβερλι Χιλς, το βράδυ της Κυριακής. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η ταινία "Οι Απόγονοι" (βραβείο Καλύτερης Ταινίας), η οποία χάρισε στον Τζορτζ Κλούνεϊ την τρίτη Χρυσή Σφαίρα του στην κατηγορία Καλύτερου Ηθοποιού σε Δραματικό Ρόλο. Στην αντίστοιχη γυναικεία κατηγορία, η 62χρονη Μέριλ Στριπ παρέλαβε την8η Χρυσή Σφαίρα της καριέρας της για την ερμηνεία της στην "Σιδηρά Κυριά".
Καλύτερη Ταινία (Κωμωδία ή Μιούζικαλ) αναδείχθηκε η ταινία "The Artist", ενώ καλύτερος ηθοποιός σε αυτή την κατηγορία ο πρωταγωνιστής της, Ζαν Ντιζαρντέν. Στην αντίστοιχη γυναικεία κατηγορία τιμήθηκε η 31χρονη Μισέλ Γουίλιαμς για την ερμηνεία της ως Μέριλν Μονρό στην ταινία "Επτά μέρες με τη Μέριλιν". Ως Καλύτερος Σκηνοθέτης βραβεύτηκε ο Μάρτιν Σκορσέζε ("Hugo"), ενώ για το Καλύτερο Σενάριο ο Γούντι Άλεν ("Μεσάνυχτα στο Παρίσι").
Η ταινία της Μαντόνα "W.E." βραβεύτηκε στην κατηγορία Καλύτερου Τραγουδιού, ενώ η Αντζελίνα Τζολίπου ήταν υποψήφια για την ταινία της "In the Land of Blood and Honey" στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, έχασε από τον Ιρανό Ασγκάρ Φαρχάντι ("Ένας Χωρισμός").




Πηγή: Yupi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου