Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Λάρκου:'' Η σκέψη στην Ένωση, όχι στον ΑΠΟΕΛ''



O Nεόφυτος Λάρκου έστειλε το ξεκάθαρο μήνύμα ότι στην Ομόνοια σκέφτονται μόνο το παιχνίδι με την Ένωση και όχι το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ.


Αναλυτικά η διάσκεψη:
Νεόφυτος Λάρκου: Είναι από τα πιο δύσκολα παιχνίδια του πρωταθλήματος, απέναντι σε μια καλή ομάδα που στην έδρα της είναι πιο επικίνδυνη. Όλη την εβδομάδα θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε αγωνιστικά και ψυχολογικά για τη νίκη η οποία θα μας δώσει καλύτερη ψυχολογία και δυναμική για τη συνεχεία. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε.
Για τη διαχείριση της αποτυχίας με την Σαλαμίνα: Μετά από κάθε παιχνίδι, διαμορφώνουμε αναλόγως την προετοιμασία της ομάδας. Το ζητούμενο είναι να έχουμε ισορροπία αγωνιστική και ψυχολογική για να υπάρχει μια καλή βάση για το επόμενο παιχνίδι. Αυτό που είδαμε απένατι στη Σαλαμίνα δεν μας ικανοποίησε όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο υπάρχουν οι ήττες και οι ισοπαλίες και το θέμα είναι το γίνεται στο τέλος.
Αν αλλάζει η ψυχολογία και η δυναμική: « Κυρίως ενόψει ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ , καταρχήν δεν πρέπει να χαλάσει η καλή ψυχολογία που είχαμε και σίγουρα δεν σκεφτόμαστε τον μεθεπόμενο αντίπαλο. Μπορείτε να ρωτήσετε τον Μακρίδη δεν πανηγυρίζουμε ποτέ υπέρμετρα τις νίκες και δεν απογοητευόμαστε τόσο πολύ τις αποτυχίες.
Για την θετική παράδοση με Ένωση(4 νίκες στα 4) : Δεν ξέρω αν θα παίξει ρόλο. Η Ένωση είναι πολύ διαφορετική ομάδα φέτος όμως και εμείς παρουσιαζόμαστε κάπως διαφορετικοί και κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό''

Αν το στυλ παιχνιδιού της Ένωσης μοιάζει με αυτό με την Σαλαμίνα: Αν έπρεπε για χάρη συζήτησης να απαντήσω θα έλεγα ότι η Ένωση μοιάζει πολύ περισσότερο με την ΑΕΛ. Είναι μια ομάδα που κάνει πρέσινγκ και οι παίκτες της πιέζουν πάρα πολύ.
Αν τον προβληματίζει το γεγονόςοτι επιθετικά η ομάδα στηρίζεται μόνο με τον Φρέντι: Υπάρχουν διαφορετικές πτυχές να δεις το θέμα . Αν δεν ήταν ο Φρέντι θα ήταν κάποιος άλλος δε θα παίζαμε με δέκα παίχτες. Όλη η ομάδα παίζει για να φτάσει η μπάλα μπροστά. Γκολ σημειώνονται και από άλλους παίκτες και δεν μας απασχολεί ποιος σκοράρει. Θυμηθείτε τη φάση του δευτέρου τέρματος με τον Μακρίδη που θα μπορούσε να σκοράρει όμως έδωσε στον Φρέντι και σκόραρε.

Για τον Σάλατιτς, ότι έκανε τα καλύτερα παιχνίδια στον άξονα και όχι στα φτερά: « Έκανε και στα φτερά καλά παιχνίδια όπως με την Δερύνεια και με τον ΑΠΟΕΛ όμως συμφωνώ ότι του πάει και η θέση πίσω από τον επιθετικό.

Κληθείς να σχολιάσει την απόδοση του Σάλατιτς με την Σαλαμίνα και αν η επιλογή του ήταν σωστή απάντησε:Υπάρχουν πολλοί ισάξιοι παίκτες στην ομάδα. Οι επιλογές γίνονται με γνώμονα το καλό της ομάδας και πάντα παίζουν οι πιο έτοιμοι και οι πιο φορμαρισμένοι. Δε θεωρώ ότι ήταν λανθασμένη επιλογή και ας μην ξεχνάμε ότι οι επιλογές γίνονται εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων.

Μετά από σχετική ερώτηση απάντησε ότι στο μυαλό του είναι μόνο το παιχνίδι με την Ένωση και όχι αυτό με τον ΑΠΟΕΛ και ως εκ τούτο δε θα προφυλάξει παίκτες οι οποίοι είναι στο όριο. Ούτε θα προσαρμόσει το πλάνο του με τέτοιο τρόπο για να προετοιμάσει την ομάδα του για το ντέρμπι

Είμαστε αισιοδοξοι

Ο αρχηγός της Ομόνοιας Κωνσταντίνος Μακρίδης έστειλε σύνθημα νίκης ενόψει του αγώνα με την Ένωση. Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής: : Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι και δουλεύουμε και πολύ για το παιχνίδι με την Ένωση,. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όμως ξέρουμε τις δυνατότητες μας και παίζουμε για την νίκη εντός και εκτός. Αν είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να μείνουμε στην πρώτη θέση

Για το παιχνίδι με την Σαλαμίνα: Στο ποδόσφαιρο όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά Ο κόσμος μας βοήθησε παρά πολύ να γυρίσουμε το παιχνίδι από 0-1 σε 2-1 όμως δεν διαχειριστήκαμε σωστά το προβάδισμα. Αν ήμασταν πιο σοβαροί και έξυπνοι μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη.

Αν επηρεαστήκαν απο το θέμα Λάρκου : Προσωπικά δεν επηρεάστηκα όμως δε μπορώ να μπω στο μυαλό όλων των παικτών και να ξέρω πως σκέφτονται. Ίσως να επηρέασε όλη αυτή η κατάσταση. Αυτό δεν είναι δικαιολογία. Αν υπάρχει πρόβλημα δεν πρέπει να το μεταφέρουμε στο γήπεδο και στόχος τρεις βαθμοι

* Η προπόνηση ολοκληρώθηκε κανονικά χωρίς προβλήματα. Ο εορτάζων Ανδρέας Αβραάμ κάνει τώρα τραπέζι στους συμποδοσφαιριστές του στο Ηλίας Πούλος.

πηγή: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου