Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Γκρέμισε το γιατί...γέρνει!!



Όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια... Οι κινεζικές Αρχές κλήθηκαν να γκρεμίσουν μια πολυτελή πολυκατοικία - ένα μόλις χρόνο μετά το χτίσιμό της -, λόγω... κλίσης. Οι εκσκαφείς κυριολεκτικά "σκαρφάλωσαν" στην ταράτσα για να αρχίσουν το γκρέμισμα από πάνω προς τα κάτω.

Η πολυκατοικία με τους 18 ορόφους, που βρίσκεται στην επαρχία Ζεϊγιάνγκ στην ανατολικη Κίνα, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, και θεωρήθηκε πολυτελής κατασκευή, λόγω της "τέλειας" θέας στον ωκεανό.

Γι' αυτό και τα ενοίκια ήταν... τσουχτερά. Συγκεκριμένα, πριν την ολοκλήρωση της πολυκατοικίας, τα διαμερίσματα πουλήθηκαν έως 500 λίρες ανά τετραγωνικό μέτρο

Λίγους μήνες μετά, ωστόσο, χρειάστηκε να δοθεί εντολή κατεδάφισης, καθώς το κτίριο άρχισε να γέρνει, λόγω ακαταλληλότητας του εδάφους.

Χαρακτηριστική της "παράνοιας" είναι η περίπτωση ενός ενοίκου, ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει σπίτι 17 μόλις ώρες αφότου μετακόμισε στην πολυκατοικία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το έδαφος πάνω στο οποίοι χτίστηκε η πολυκατοικία δεν μπορεί να υποστηρίξει μια τόσο μεγάλη κατασκευή.

Τον Σεπτέμβριο, η "βύθιση" της πολυκατοικίας επιταχύνθηκε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ενίσχυση του κτιρίου. Ωστόσο, το Νοέμβριο, ένας πυλώνας έσπασε, αναγκάζοντας τις Αρχές να διατάξουν την εκκένωση τόσο του κτιρίου αυτού όσο και κάποιων γειτονικών.

Να σημειωθεί ότι η Κίνα είναι συνηθισμένη στα κατασκευαστικά σκάνδαλα. Το 2008, ένας σεισμός στα δυτικά της χώρας, προκάλεσε την κατάρρευση εκατοντάδων κτιρίων - κυρίως σχολείων -, τα οποία ήταν πρόχειρα σχεδιασμένα και χτισμένα.

Πηγή:nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου