Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Έπνιξε την Άρσεναλ...στο λιμάνι ο Ολυμπιακός ( Ολυμπιακός - Άρσεναλ 3-1)


ΑΤΥΧΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ 

Ο Ολυμπιακός με εντυπωσιακό πρέσινγκ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έπνιξε την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη και την έκανε να μην… φαίνεται στο γήπεδο.

Ο Θρύλος από την αρχή μπήκε δυνατά και έδειξε ότι δεν… παζαρεύει τη νίκη. Και οι Άγγλοι προσπάθησαν να βγάλουν φάσεις, ωστόσο, από τη στιγμή που δεν τα κατάφεραν ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες και την υπεροχή του! Οι Πειραιώτες με δύο γκολ στο πρώτο μέρος, από τον Τζιμπούρ και τον Φουστέρ, στο 16’ και στο 36’, έθεσαν τις βάσεις για τη νίκη. Παράλληλα, έψαξαν το τρίτο γκολ, που παρά τις μεγάλες στιγμές δεν ήρθε, ούτε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ούτε στις αρχές του δεύτερου.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά μετά από ένα εφιαλτικό διάστημα για την εστία της Άρσεναλ, οι φιλοξενούμενοι σε μία και μοναδική κόντρα στο 57’ μείωσαν με τον Μπεναγιούν. Άμεσα απάντηση με τεράστια ευκαιρία, αλλά ούτε εκεί η μπάλα έκανε το χατίρι του Θρύλου για το 1-1.

Εν τω μεταξύ, στο πρώτο μέρος υπήρξαν πολλές δυνατές μονομαχίες, που πάγωσαν έναν εντυπωσιακό ρυθμό και προκάλεσαν αναγκαστικές αλλαγές.

Μετά από το γκολ της Άρσεναλ η εικόνα του ματς άλλαξε, ισορρόπησε, με τον Ολυμπιακό, όμως να συνεχίζει να προσπαθεί να διευρύνει το προβάδισμά του και να σφραγίσει τη νίκη.

Τελικά το κατάφερε στο τέλος, με τον Φρανσουά Μοντέστο (89’), που είχε αρκετές ευκαιρίες στο ματς και όλα έδειχναν πρόκριση στους «16». Ωστόσο, η Ντόρτμουντ πρόλαβε να φάει τα γκολ που χρειαζόταν για να μείνει ο Θρύλος εκτός και τελικά, η ομάδα συνεχίζει στο Europa League.

Πάντως, ο κόσμος αναγνώρισε ότι έκανε το χρέος της και για αυτό χειροκρότησε τους παίκτες μετά τη λήξη του ματς για την προσπάθειά τους.

ΤΑ ΓΚΟΛ: 16' Τζιμπούρ, 36' Φουστέρ, 89' Μοντέστο – 57' Μπεναγιούν
ΔΟΚΑΡΙΑ: 47', 89' Μέλμπεργκ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Παπαδόπουλος, Χολέμπας – Φρίμπονγκ, Τσάμπερλεϊν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Φουστέρ (66' Αμπντούν), Μοντέστο, Μανιάτης, Μιραλάς, Χολέμπας (38' Ορμπάιθ), Τζιμπούρ (90+' Παπάζογλου).
ΑΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι (24΄λ.τρ. Μανόνε), Βερμάλεν, Αντρέ Σάντος (51' λ.τρ. Μικέλ), Σκιλασί, Τζουρού, Φρίμπονγκ, Μπεναγιούν, Κοκελάν (67' Ροσίτσκι), Τσάμπερλεϊν, Αρσάβιν, Σαμάκ.

Πηγή:gavros.gr

1 σχόλιο: