Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ζώδια και σιλουέτα! Πόσο κοιλιόδουλοι είστε;



Ας δούμε λοιπόν διεξοδικά τα 12 ζώδια και τις τάσεις τους για... παρεκτροπές του σωματικού βάρους... 
ΚΡΙΟΣ: Ενώ μέχρι τα 30 έχετε ένα καλό σώμα, από εκεί και μετά, συνήθως τα παρατάτε. Η περιοχή της κοιλιάς (το περιβόητο σωσίβιο) είναι για εσάς το κύριο πρόβλημα. Αποφύγετε τα λιπαρά. Συνήθως τρώτε ακατάσχετα και μάλιστα φαγητά χωρίς θρεπτική αξία (junk food). Ασχοληθείτε με τρέξιμο, πεζοπορία, αεροβική και γυμνάστε τους κοιλιακούς σας. Έτσι και το σωσίβιο θα φύγει και φυσική κατάσταση θα φτιάξετε.

ΤΑΥΡΟΣ: Λόγω Αφροδίτης, σας να επιδεικνύετε το κορμί σας. Χρειάζεται όμως προσοχή, διότι υπάρχει μια άνιση κατανομή του λίπους στο άνω μέρος του σώματος. Πρέπει να τρώτε αργά ενώ απαιτείται σωματική άσκηση που να έχει περπάτημα ή -γιατί όχι- και το παραδοσιακό... σχοινάκι.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Εδώ έχουμε τους ανθρώπους οι οποίοι κρύβουν τη λαιμαργία τους μέσα από το πρόσχημα ότι είναι συνεχώς σε κίνηση. Το πάχος έχει μια σχετική ομοιόμορφη κατανομή. Πολλές φορές όμως η δυσκολία αποβολής των περιττών υγρών, δίνει μια προδιάθεση για κυτταρίτιδα, ιδίως στην περιοχή πίσω από τον τετρακέφαλο και στα περιβόητα "ψωμάκια". Ως άσκηση ενδείκνυται το σκουός ή το aerobic. Για να είστε μόνιμα σε κίνηση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Πολύ συχνά νωχελικοί, με αδυναμία στην πέψη! Συνήθως οι Καρκίνοι φτιάχνουν «μαγουλάκια» γι' αυτό και χρειάζεται προσοχή. Συχνά παρατηρούνται ραγάδες και κυτταρίτιδα στα σημεία περιμετρικά της κοιλιάς. Το τοπικό πάχος που συσσωρεύεται στη κοιλιά χρειάζεται σωματική άσκηση και λιγότερα λιπαρά.

ΛΕΩΝ: Καλοπερασάκηδες μέχρις εσχάτων. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, διότι η υπέρμετρη κατανάλωση κρέατος και λιπαρών πολλές φορές προσβάλλει την καρδιά. Η διαιτητική αγωγή πρέπει να είναι πλούσια σε πρωτεΐνες (τυρί, άπαχο κρέας, ψάρι, πουλερικά). Από σωματική άσκηση, αφού σας αρέσει η ταλαιπωρία, κάντε βάρη (με λίγα κιλά και πολλές επαναλήψεις).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Εσείς γενικά προσέχετε, αν και σας θεωρώ από τους πιο δύστροπους στο φαγητό. Αργείτε να παχύνετε, αλλά αν σας πάρει η κάτω βόλτα ποιός να σας "μαζέψει". Προσοχή υπάρχει προδιάθεση για κυτταρίτιδα στις γάμπες. Η επιπλέον κατανάλωση νερού θα σας ωφελήσει. Από πλευράς σωματικής άσκησης προτιμήστε step και περπάτημα.

ΖΥΓΟΣ: Εσείς παρόλο που το «παίζετε» εκπλεπτισμένοι είστε από τους ανθρώπους που αν πείτε να φάτε, τρώτε πολύ!! Χρειάζεστε πολύ νερό (για την εξομάλυνση των προβλημάτων με τα νεφρά) αλλά και για να ενεργοποιείτε τους ηλεκτρολύτες. Προσοχή στα ψωμάκια. Από άσκηση aqua aerobic + yoga.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Εσείς έχετε το control πάνω σας, σε σημείο μαζοχισμού. Συνήθως οι Σκορπιοί αν παχύνουν, παχαίνουν ομοιόμορφα δηλαδή το σώμα φαίνεται χυτό. Χρειάζεται να προσθέσετε στη διατροφή σας πολύ σαλάτα μιας και θεωρείστε από τους κρεατοφάγους του ζωδιακού. Από σωματική άσκηση ενδείκνυνται οι πολεμικές τέχνες ή το tae bo.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Το πρόβλημα με εσάς είναι στους μηρούς (μπούτια) και στους γλουτούς. Αν και τα πόδια σας, όσο είστε αδύνατοι, είναι για διαφήμιση της γράμμωσης, όταν παχύνετε υπάρχει σημαντικό πρόβλημα. Τάση στην κυτταρίτιδα. Προτιμήστε να ασκηθείτε με ποδόσφαιρο, βόλεϊ ή τένις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Χρειάζεται προσοχή γιατί συνήθως από το πάχος καταπονούνται τα γόνατα σας και οι σπόνδυλοι. Είναι δύσκολο να υποφέρετε από κυτταρίτιδα και αν υπάρχει βρίσκεται σε μη εμφανή σημεία. Έχετε ανάγκη από διαιτητική αγωγή πλούσια σε λαχανικά αλλά και γάλα. Σωματική άσκηση: τρέξιμο ή ποδήλατο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Οι Υδροχόοι χρειάζονται ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε φυτικές πρωτεΐνες, χωρίς όμως την προσθήκη άλατος το οποίο κάνει κατακράτηση υγρών. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για κυτταρίτιδα, καθώς και η σωματική προδιάθεση για κοιλιά και στήθος. Από σωματική άσκηση ιδανικότερη θεωρείται ο διάδρομος και γενικά οτιδήποτε έχει μηχανική υποβοήθηση (step, παθητική γυμναστική).

ΙΧΘΕΙΣ: Αν παχύνετε τότε τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα. Μεγάλη τάση για κυτταρίτιδα, ιδίως στους γλουτούς, τους μηρούς και τις γάμπες. Η αδυναμία της θέλησης σάς κάνει επιρρεπείς σε οτιδήποτε δελεαστικό και γευστικό. Απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ και αναψυκτικών. Από σωματική άσκηση προτιμήστε την κολύμβηση ή την ποδηλασία.

Πηγή: astrology.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου