Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Η κάθοδος των Γερμανών…


Επισήμως κόπηκαν 2.448 εισιτήρια. Τα 150 από αυτά (και λίγα λέμε) κόπηκαν από κατασκόπους ξένων ομάδων που πλημμύρισαν το βράδυ της Παρασκευής το γήπεδο της Τρίπολης για να δουν το παιχνίδι της ελληνικής εθνικής ελπίδων απέναντι σε αυτήν της Γερμανίας.
Πάμε πρώτα σε μία διόρθωση. Κάποιοι, με την τακτική του ράδιο αρβύλα, έγραψαν πως στην Τρίπολη βρέθηκε ο chief scouter της Μάντσεστερ Σίτι Μαρκ Μπόουεν.
Λάθος κύριοι. Όντως, ο Μαρκ Μπόουεν βρέθηκε στην Τρίπολη, όμως εδώ και δύο χρόνια είναι υπεύθυνος των ακαδημιών της Φούλαμ.

Βλέπετε, για αυτόν που διέρρευσε το θέμα η Μάντσεστερ Σίτι πουλάει πιο πολύ από την Φούλαμ. Και για να τα μάθετε όλα, πιο πολύ ασχολήθηκε με το παιχνίδι της ομάδας νέων του Αστέρα Τρίπολης παρά με το Ελλάδα – Γερμανία! Ο νοών νοείτο…

Πάμε τώρα στα υπόλοιπα. Η μισή Μπουντεσλίγκα είχε στείλει κατασκόπους. Από την Ντόρτμουντ και την Λεβερκούζεν, ως την Κολωνία και την Γκλάντμπαχ. Από την Βέρντερ Βρέμης ως την Χόφενχαϊμ.

Στο γήπεδο βρέθηκε άνθρωπος της Γκενκ προφανώς για τον Σάββα Γκέντζογλου. Άνθρωπος της Αταλάντα για τον Σκόνδρα. Άνθρωπος της Ουντινέζε που τσεκάρει ότι καλό κινείται στον πλανήτη.

Στο γήπεδο βρέθηκε όλος ο… αφρός των Ελλήνων μάνατζερ, αλλά και πολλοί επώνυμοι «κατάσκοποι». Δίπλα – δίπλα ήταν ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς με τον Γιώργο Κοκολάκη που πήγαν να δουν τον Θάνο Πέτσο και τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο.

Δυστυχώς όμως για τον Ολυμπιακό, ο πρώτος δεν ακουμπιέται (ανήκει στην Λεβερκούζεν που ΔΕΝ τον παραχωρεί) και ο δεύτερος δεν έπαιξε βασικός.

Δίπλα – δίπλα ήταν και τα φιλαράκια Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Ανδρέας Νινιάδης που πλέον ενώνουν τις δυνάμεις τους και στον επαγγελματικό στίβο, μετά την απαγκίστρωση του τελευταίου από τον πόστο του στον Ολυμπιακό.

Πάμε να δούμε τους κερδισμένους και τους χαμένους της βραδιάς. Οι ξένοι κατάσκοποι δεν είδαν κάτι που δεν ήξεραν.

Μακράν του δεύτερου, ο κορυφαίος της ελληνικής ομάδας ήταν ο Θάνος Πέτσος, ο οποίος όμως έχει ανδρωθεί στα τσικό της Λεβερκούζεν, άσχετα αν έχει παραχωρηθεί φέτος δανεικός στην Καϊζερσλάουτερν, όπου είναι παρέα με τον έτερο μεγάλο κερδισμένο της βραδιάς τον Κώστα Φορτούνη.

Στους μεγάλους χαμένους ο Γιάννης Φετφατζίδης που απογοήτευσε πολλούς που ήρθαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για αυτόν, όπως και ο Γιάννης Σκόνδρας που ήταν κάκιστος σε ρόλο δεξιού μπακ.

Στους χαμένους ο τερματοφύλακας της Φέγενορντ Κώστας Λάμπρου και όλη η αμυντική γραμμή (Λαγός, Κατσικάς, Ποτουρίδης), λίγα πράγματα από τον Χάρη Μαυρία, κάτι έδειξαν οι Γιάννου και Βλαχοδήμος (έπαιξε μόλις για ένα τέταρτο).

Για τους Γερμανούς ας το αφήσουμε καλύτερα. Ένα παράδειγμα; Δεν υπάρχει περίπτωση ο Ντιντιέ Ντρογκμπά να ήταν καλύτερος στα 20 του από τον γιγαντόσωμο Πενιέλ Μλαπά, που έκανε για πλάκα χατ-τρικ…

Πηγή:Transfernews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου