Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Θεραπεία ή μήπως όχι…


Γράφει η Στάθια Λύτρα

Ελπίδες για ζωή έδωσε ο σύνδεσμος φίλων και ατόμων με όγκους εγκεφάλου, σε συνεργασία και παρουσία του υπουργού υγείας Σταύρο Μαλά.
Ο κ. Μαλάς τόνισε πως πρέπει να ενεργήσουμε δραστικά προς την οργάνωση και τον συντονισμό απέναντι στον ασθενή και να τον βοηθήσουμε από τη στιγμή της διάγνωσης μέχρι και την αποκατάσταση.

Ο ίδιος έκανε λόγο για τη συνεργασία ερευνητικού κέντρου στο Βέλγιο με γιατρό τον ογκολόγο Δρ Steffan Van Cool , ο οποίος ανέλυσε όλες τις καινούριες μεθόδους θεραπείας αλλά και άλλες κλινικές έρευνες που γίνονται στο εξειδικευμένο κέντρο του πανεπιστημίου.

Η κ. Μαρία Σολωμού, πρόεδρος του κυπριακού συνδέσμου φίλων και ατόμων μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται για την ανακούφιση των ασθενών, την θεραπεία τους αλλά πάνω απ’ όλα την στήριξη.

Ειδικοί επιστήμονες, ερευνητές και μέλη του συνδέσμου ενώθηκαν και συμμάχησαν για να δημιουργήσουν ένα επιπλέον κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας για καρκινοπαθείς ασθενείς στο γενικό νοσοκομείο, επίσης να γίνετε ανάλυση των όγκων με την ειδική εξέταση DNA αφού είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη θεραπεία και τέλος η φύλαξη των όγκων-ιστών του εγκεφάλου ώστε οι ασθενείς να μπορούν να λάβουν μέρος σε μελέτες στο εξωτερικό.

Ο κυπριακός σύνδεσμος φίλων και ατόμων είναι ενεργός και φροντίζει να ενημερώνει και να δραστηριοποιείτε για το καλό των ασθενών με καρκίνο που χρειάζονται τόσο την υποστήριξή μας για να μπορούν ακόμα να ελπίζουν για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου