Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΕΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΚΙΛΙΓΚΑΡΙΔΗ – ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ


Κλινικά νεκρός θεωρείται ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης. Ο 37χρονος κανοίστας, έπειτα από παρέμβαση -την τελευταία στιγμή- της ελληνικής πρεσβείας στην Πολωνία κέρδισε μία ακόμη ημέρα και δεν αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα υποστήριξης, όπως είχε αποφασίσει σε συμβούλιο των γιατρών στο νοσοκομείο του Μπίντγκος.

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας κάνοε καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος, είχε ενημερώσει λανθασμένα τα ελληνικά ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένου του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) πως ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα υποστήριξης, όπως προβλέπει η νομοθεσία στην Πολωνία.

Ο κ. Νικολόπουλος απολογήθηκε για τη λανθασμένη πληροφορία που διοχέτευσε, δηλώνοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο Πολωνός ομοσπονδιακός προπονητής μας, Ζντίσλαβ Ζούμπσκι, με ενημέρωσε πως ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε πεθάνει. Τελικά, στη συνέχεια σε νέα επικοινωνία μού είπε πως ήταν μέσα στο συμβούλιο και πως οι γιατροί είχαν λάβει την απόφαση να τον αποσυνδέσουν σε 5 λεπτά. Παρενέβη, όμως, εντός αυτού του μικρού χρονικού διαστήματος η πρεσβεία μας και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να κερδίσουν προθεσμία μίας ημέρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου