Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

"ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ!"



ΕΛΙΤ ΚΑΙ... (ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ)

«Αυτό που έχει αποτύχει στην Ελλάδα, είναι η ελίτ.» Αυτό δήλωσε ο Σόιµπλε και το φάντασµα της κ. Λυµπέρη αναφώνησε «Επιτέλους µ’ αναγνώρισε…!». Μέσα σε µια καριέρα είκοσι και βάλε χρόνων στα ΜΜΕ, δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι ανήκω σ’ αυτά, µάλλον η εµµονή του παρατηρητή µ’ αναγκάζει να συνυπάρχω ακόµα.
Η ελίτ στην ψωροκώσταινα είναι ίσως η πιο ταλαιπωρηµένη λέξη, αµέσως µετά είναι το lifestyle… Ελίτ είναι ο έµπορος διαµαντιών που φωτογραφίζεται µε τις κόρες του το βράδυ σε φιλανθρωπικό γκαλά, και το πρωί τρέχει στον Κορυδαλλό και στη ΓΑΔΑ να εξαγοράσει τη φυλάκιση του γαµπρούλη του, έγκριτο µέλος της αθηναϊκής κοινωνίας, που το ποινικό του µητρώο, κάνει γνωστούς εγκληµατίες να φαίνονται νηπιαγωγείο!

 Ελίτ είναι η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για τα 2,8 εκατ. ευρώ που οφείλει στο ΕΤΑΠ/ΜΜΕ ο Όµιλος Λυµπέρη… και κυκλοφορεί ακόµα ελεύθερος… και απάντηση καµία, για το τι µέτρα προτίθεται να λάβει το κράτος για την είσπραξη των οφειλών… Ελίτ είναι όπως έγραψε και ο Νίκος Ζαχαριάδης σε άρθρο του… οι εκατοντάδες κανόνες ανδρισµού και κάθε είδους «βλαχιές» από τους µετρ του είδους, τους «γλοιώδεις τρακαδόρους του lifestyle». «Το µαντιλάκι στην τσέπη του σακακιού»… γράφει ο Ζαχαριάδης, «δεν σε κάνει µάγκα. Μάγκα σε κάνει η συµπεριφορά σου. Το µαντιλάκι σκέτο, σε κάνει απλώς αστείο.»

Ελίτ είναι σχεδόν όλες οι έγκριτες εφηµερίδες που τέτοια θέµατα τα… κάνουν γαργάρα… και τα ξεσκονίζουν στα µαλακά και στα ανώδυνα…
Ελίτ είναι εκδότρια –µε προχωρηµένο σύνδροµο της Μαρίας Αντουανέττας–, σε συγκέντρωση των απλήρωτων εργαζοµένων που ζητούσαν τα δεδουλευµένα τους, τους απάντησε ότι «έχουν ταξικό πρόβληµα…»! Η απορία µου ήταν, «δεν τη φτύσατε τη βλαχάρα;»
Ελίτ είναι να πληρώνεις ghost writer να σου γράψει βιβλίο, γιατί πρέπει να «λιµάρεις» και την κυτταρίτιδα του µυαλού σου… συγγνώµη την εικόνα σου… 

Ελίτ είναι να έχεις το θράσος να λες «ότι τέτοια µεγάλη ιστορία δεν επαναλαµβάνεται» ενώ θα ‘πρεπε να πεις κ. Λυµπέρη «ότι τέτοια δάνεια… από τράπεζες… κι αγύριστα… δεν επαναλαµβάνονται».
Αλλά η µεγαλύτερη απόδειξη ότι η ελίτ… τράβηξε την πρίζα … είναι η επιστολή που έστειλε ο κ. Λυµπέρης… για να ανακοινώσει τη λήξη του Οµίλου του –όχι σε κάποιο µεγάλο δηµοσιογραφικό site όπως θα περίµενε ο καθένας– ή σε έγκριτη εφηµερίδα, αλλά –oιµέ– σε ένα κιτρινιάρικο blog-(άκι) που ασχολείται µε σταρλετίτσες και wanna be ελιτίτσες κάποιου Νάσου… Αυτό από µόνο του χαρακτηρίζει την ντεκαντανσιά και το τέλος της νεοβλαχοµπαρόκ ελίτ…

Aπό την Κατερίνα Γιατζόγλου για το Thessaloniki Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου