Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΝΤΟΡΑ!


Συγκεκριμένες προτάσεις που θα εξασφαλίζουν δίχτυ κοινωνικής προστασίας θα καταθέσει η Ντόρα Μπακογιάννη την ερχόμενη Τετάρτη ενόψει της διαπραγμάτευσης για τη νέα δανειακή σύμβαση.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.briefingnews.gr η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχει επεξεργαστεί ήδη ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων, κοστολογημένων και μετρημένων, τα οποία είναι δυνατόν να γίνουν δεκτά από την τρόικα ενώ ταυτόχρονα παρέχουν μία σειρά από προβλέψεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και δίνουν ανάσα στην αγορά.

Η ίδια η κα Μπακογιάννη χθες από το Ρέθυμνο όπου περιοδεύει αυτές τις ημέρες, δήλωσε πως είναι απολύτως αναγκαίο οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς να είναι προτάσεις ουσιαστικής και βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

«Σ’αυτή τη διαπραγμάτευση δεν πρέπει να λείψει κανείς και όποιος κρύβεται πίσω από μικροκομματικά τερτίπια ή πίσω από μικροκομματικές σκοπιμότητες στη φάση αυτή, βλάπτει τη χώρα», δήλωσε η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ ξεκαθαρίζοντας πως μετά την σύναψη της δανειακής σύμβασης και το τέλος της διαπραγμάτευσης για το ‘κούρεμα’ των ελληνικών ομολόγων, περιθώρια άλλης διαπραγμάτευσης δεν θα υπάρχουν.

Πρωτίστως βέβαια στη Δημοκρατική Συμμαχίας, επισημαίνουν ότι την ευθύνη για τη σκληρή διαπραγμάτευση που θα κάνει η χώρα το επόμενο τρίμηνο, έχουν ο πρωθυπουργός και ο πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, δηλαδή οι κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης.

Παρόλα αυτά στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη τονίζουν ότι οφείλουν οι πάντες να καταθέσουν τις απόψεις τους. Στελέχη του κόμματος δε, διευκρινίζουν ότι η πρόταση που θα παρουσιάσει την Τετάρτη η κα Μπακογιάννη θα έχει ως στόχο να μην επιβαρυνθεί ο ιδιωτικός τομέας περαιτέρω, να υπάρξουν λύσεις που θα ενισχύσουν την πραγματική ρευστότητα στην οικονομία και πρωτοβουλίες που θα αποφορτίσουν την κοινωνική ένταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου