Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

H TIAN-TIAN ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ BBC!


Οι γυναίκες της χρονιάς του BBC κατάφεραν και πάλι να διχάσουν -στην καλύτερη περίπτωση- την κοινή γνώμη στη χώρα. Ο Guardian δημοσιεύει στην πρώτη του σελίδα τα πρόσωπα με την εξής ερώτηση: «Μπορείτε να εντοπίσετε το παράταιρο;»Και ακριβώς από κάτω, οι τρεις γυναίκες και μια θηλυκή -συμπαθέστατη κατά τα άλλα- αρκούδα panda.
Οι τρεις γυναίκες είναι η «ηρωίδα της εξέγερσης του Λονδίνου» Πολίν Πιρς, η Αμερικανή βουλευτής Γκάμπριελ Γκίφορντς, την οποία είχε πυροβολήσει ένας μανιακός στη διάρκεια κομματικής συγκέντρωσης και η Εμάν αλ-Ομπέιντι, θύμα του καθεστώτος Καντάφι.
Όσο για το συμπαθέστατο Panda, ακούει στο όνομα Τιαν-Τιαν και έφτασε στο ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου από την Κίνα.
Στους άνδρες της χρονιάς, όπως σχολιάζει με το γνωστό αγγλικό χιούμορ ο συντάκτης τoυ Guardian, δεν περιλαμβάνεται ο σύντροφος της Τιαν-Τιαν, που ακούει στο όνομα Γιάνγκ-Γουάνγκ, ο οποίος επίσης κατοικεί πλέον στον κήπο του Εδιμβούργου.
Για την ιστορία, στους άνδρες της χρονιάς περιλαμβάνονται ο ηθοποιός Κόλιν Φερθ, ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Χέρμαν Κέιν, (αποσύρθηκε λόγω σεξουαλικού σκανδάλου) και ο δημοσιογράφος της News of the World, Πολ ΜακΜάλαν.
Η επιλογή των προσώπων στην περίπτωση των γυναικών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία με δεκάδες πολίτες να στέλνουν μηνύματα στο κανάλι ή να δημοσιεύουν ειρωνικά σχόλια στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Ακόμα και βουλευτές εξέφρασαν την έκπληξή τους. «Σε μια χρονιά που είδαμε μια γυναίκα να αναλαμβάνει τα ηνία του ΔΝΤ ή μια άλλη γυναίκα να εκλέγεται πρωθυπουργός της Δανίας ή που θρηνήσαμε την απώλεια της Έιμι Γουάινχάουζ, είναι περίεργο που το BBC δεν βρήκε μια θέση για αυτές. Όσο και αν όλοι αγαπάμε τα panda» είπε η βουλευτής των Εργατικών Στέλα Κρίζι.
Πάντως το BBC, έσπευσε να υπενθυμίσει ότι συνηθίζει να κάνει και τέτοιες επιλογές. Υπενθύμισε σε όσους αντέδρασαν ότι και το 2009, αλλά και τον Απρίλιο του 2010, είχαν βρει θέση στις λίστες του ένα γουρούνι και ένα γιγάντιο ψάρι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου