Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΡΙΓΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ! Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ, ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ! ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; (ΦΩΤΟ)Το 2010 μια ιστορία ενός ειδικού φρουρού είχε προκαλέσει τριγμούς στην ΕΛ.ΑΣ. 
Το εσωτερικών είχε συλλάβει τον τότε ειδικό φρουρό καθώς υπήρχε Facebook χρεωμένο στο όνομά του με φωτογραφίες οι οποίες τον παρουσίαζαν ως έμπορο ναρκωτικών. 

Μετά από 13 ολόκληρους μήνες ο ειδικός φρουρός που πάλευε μόνος του για να αποδείξει την αθωότητά του τα κατάφερε! 
Η όλη επιχείρηση φιάσκο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πέρασε με μελανά χρώματα στην ιστορία της. Τα προβλήματα όμως, οικονομικά και ηθικά που δημιούργησε στον ειδικό φρουρό ήταν μεγάλα! 
Η Υπηρεσία παρά το απαλλακτικό βούλευμα που εξέδωσε η εισαγγελία Αθηνών πότε δεν προσπάθησε να θεραπεύσει την άδικη μεταχείριση εις βάρος του και όσα είχε υποστεί ο ειδικός φρουρός. 

Ούτε καν δελτίο τύπου δεν εξέδωσε  η Κατεχάκη για την ηθική του αποκατάσταση ως σήμερα. Ο συγκεκριμένος Ειδικός Φρουρός παρόλα αυτά συνέχισε να εργάζεται με ζήλο και αφοσίωση στην υπηρεσία του. Μάλιστα πολλοί Αξιωματικοί συζητούσαν εντυπωσιασμένοι για την αυξημένη απόδοσή του. 
Το 2015 και δεδομένου ότι η Υπηρεσία ποτέ δεν αναγνώρισε το λάθος της κάνοντας τα στραβά μάτια για ότι είχε προηγηθεί ο ειδικός φρουρός κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης πολλών χιλιάδων ευρώ. Όλο αυτό το διάστημα ο ίδιος πάρα πολλές φορές είχε βοηθήσει συναδέλφους του. Πολλοί τον έβρισκαν προκειμένου να τον συμβουλευτούν για τα προβλήματά τους. 
Η ιστορία του και ο τρόπος που αντιμετώπισε το εσωτερικων αλλά και το τότε αρχηγείο είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει το σεβασμό και το θαυμασμό των συναδέλφων του και όχι μόνο. 
Και φτάνουμε στο σήμερα. 

Φήμες το τελευταίο διάστημα λένε ότι ο πλέον αστυφύλακας προπαρασκευάζει ένα υπερσωματείο με την επωνυμία Ένωσις. Είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος αστυφύλακας υπήρξε στο παρελθόν μόνιμος υπαξιωματικός στο στρατό ξηράς και μάλιστα ότι υπηρέτησε σε επίλεκτη μονάδα αλλά και σε θέσης κλειδιά κατα την επταετή παραμονή του στο στράτευμα. 
Είναι επίσης γνωστή η αγάπη του για το στρατό αλλά και οι καλές σχέσεις που διατηρεί με υψηλόβαθμα στελέχοι στο πεντάγωνο. 
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της τότε ταλαιπωρίας του χέρι βοηθείας είχε μόνο από τους στρατιωτικούς. Κανένας συνδικαλιστής δεν προσφέρθηκε για βοήθεια. Τώρα λοιπόν φήμες λένε ότι το σωματείο το οποίο σχεδιάζει θέλει να συμπεριλάβει και αυτούς.
 Δηλαδή θέλει να ενώσει όλους τους ένστολους για να διεκδικήσει κυρίως τα ειδικά μισθολόγια τα οποία από 1/1/2018 θα εφαρμοστούν. Το γεγονός αυτό έστω και σαν σκέψη θορύβησε τη Κατεχάκη αλλά και άλλον συνδικαλιστικό φορέα και έτσι αποφάσισαν να τον απομονώσουν δίνοντας μια μετάθεση παντελώς παράτυπη στη Διεύθυνση Μεταγωγών. 

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το κύριο Μπουγιούκο ο οποίος δεν θέλησε ούτε να επιβεβαιώσει ούτε όμως αρνήθηκε κάτι. 
Προφανώς κρατάει σιγή μέχρι να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το επόμενο βήμα του καθώς είναι γνωστός για την ευστροφία του και την υπομονή που τον διακατέχει. 
Επικοινωνήσαμε και με τη Πλακίδα Κατερίνα την Λιμενικό που όλα δείχνουν να ειναι η αντιπρόεδρος του σωματείου που δημιουργείται. Και η κυρία Πλακιδά ωστόσο κράτησε σιγή ιχθύος για το θέμα, λεγοντάς μας καθέ τι στην ώρα του. Ο Σεπτέμβριος σίγουρα θα ειναι μήνας εξελίξεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου