Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

MEΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ! ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΡΩΣΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ... "ΠΟΥΤΙΝΙΚΟΙ" ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ! (ΦΩΤΟ)


Θερμοί… υποστηρικτές του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είναι οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες, όπως προκύπτει από παγκόσμια έρευνα του ινστιτούτου Pew Research Center.

Η πολίτες της Ελλάδας, μαζί με αυτούς των Φιλιππίνων, του Βιετνάμ και της Τανζανίαςσυγκαταλέγονται σε αυτούς που εμπιστεύονται περισσότερο τον Ρώσο πρόεδρο αναφορικά με τις πολιτικές του σε παγκόσμιο επίπεδο. Ειδικότερα, το 50% των ερωτηθέντων στη χώρα μας έχει εμπιστοσύνη στον Βλ. Πούτιν, ενώ το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 79% στο Βιετνάμ, σε 54% στις Φιλιππίνες και 41% στην Τανζανία. Αναφορικά με τις πολιτικές τοποθετήσεις, εμπιστοσύνη στον Ρώσο πρόεδρο έχει το 62% των δεξιών που συμμετείχαν και το 47% των αριστερών στη χώρα μας. Παγκοσμίως, το 60% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται τον ρώσο πρόεδρο.



Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο πίνακας με τις συγκριτικές απόψεις ανάμεσα στον Βλ. Πούτιν και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο τελευταίος γενικά αντιμετωπίζεται με αρνητικό τρόπο απ όλους τους ερωτηθέντες. Στη χώρα μας ωστόσο, το 19% υποστηρίζει της ενέργειες του Τραμπ και το 50% του Πούτιν. Αυτό μας κατατάσσει στην πρώτη θέση των… «ρωσόφιλων» χωρών. Αντίστοιχα, το 15% των πολιτών του Λιβάνου «ψηφίζει» Τραμπ και το 46% Πούτιν. Στο Βιετνάμ αυτό το ποσοστό ανέρχεται σε 58% για τον Τραμπ και 79% για τον Πούτιν, ενώ στη Γερμανία στο 11% και το 25% αντίστοιχα.



Σε αυτό το πλαίσιο, το 64% των Ελλήνων βλέπει φιλικά τη Ρωσία. Παγκοσμίως θετική στάση απέναντι στη χώρα έχει το 83% των Βιετναμέζων, το 47% των πολιτών του Λιβάνου, το 45% των Νιγηριανώνκαι το 41% των πολιτών του Περού.



Την ίδια ώρα, η Ελλάδα είναι η Ευρωπαϊκή χώρα της οποίας οι πολίτες στο μικρότερο ποσοστό αντιλαμβάνονται ως απειλή τη Ρωσία για τη χώρα τους. Ειδικότερα το 24% των Ελλήνων βλέπει τη Μόσχα ως απειλή, ενώ παγκοσμίως τα μικρότερα ποσοστά εντοπίζονται στο Βιετνάμ (11%), τη Σενεγάλη (16%), και τη Βενεζουέλα (19%).



Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου