Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

ENA AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ!



Το ζήτημα των καταστροφικών πυρκαγιών , αποτελεί ενα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα των τελευταίων δεκαετιών για την Ελλάδα .
Οι δηλώσεις των Κυβερνώντων και του αρμόδιου ( ? ) Υπουργείου , ότι αποτελούν οργανωμένες ενέργειες και μέρος αποσταθεροποιητικού σχεδίου , ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα . Αντίστοιχες τοποθετήσεις είχαν πραγματοποιήσει Υπουργοί της τότε Κυβέρνησης , στις μεγάλες φωτιές που είχαν πλήξει τη Χώρα , το 2007 . Η ταύτιση των παραπάνω τοπoθετήσεων , αποτελεί μια σαφέστατη ένδειξη , ότι ανεξαρτήτως πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης , οι απειλές εναντίον της Ελληνικής Επικράτειας είναι ίδιες .
Το γεγονός ότι αναγνωρίζεις την ύπαρξη οργανωμένων σχεδίων που επιχειρούν να βλάψουν κομμάτια της Ελληνικής Επικράτειας , χωρίς να είσαι σε θέση να τα κατονομάσεις εμπεριστατωμένα και υπεύθυνα , είναι το πλέον χαρακτηριστικό στοιχείο της ανικανότητας της Ελληνικής Κυβέρνησης .
Το δεύτερο και εξίσου τραγικό , είναι ότι ουδέποτε σαν Πολιτεία ανέπτυξες μηχανισμούς και μεθόδους αναγνώρισης , αλλά και έγκαιρης εξουδετέρωσης των ασύμμετρων απειλών που παραμονεύουν και εκδηλώνονται με διάφορες μορφές .
Δυστυχώς γεγονότα όπως αυτά των καταστροφικών πυρκαγιών, οι οποίες καταστρέφουν τον φυσικό πλούτο της Χώρας και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες , και δημιουργούν εξαιρετικά σημαντικές παραμέτρους για την Εθνική Ασφάλεια , αποτελούν την πιο τραγική επιβεβαίωση πως οτιδήποτε σχετίζεται με τη λειτουργία του Ελληνικού μεταπολιτευτικού κράτους είναι λάθος , και απαιτούνται σοβαρές και ρηξικέλευθες προσεγγίσεις και προτάσεις .
Οι σοβαρές και δύσκολες αποφάσεις απαιτούν υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος , καθώς και τεχνογνωσία , κάτι που λείπει απο το συντριπτικό ποσοστό , όχι του πολιτικού κόσμου , αλλά του Ελληνικού λαού .

Konstantinos Evg (fb)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου