Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΝΕΟΙ "ΧΡΗΣΜΟΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ! ΤΟ ΣΤΡΙΒΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...


Την πεποίθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει σύντομα πρωθυπουργός και θα κληθεί να αναλάβει την διαχείριση μίας πολύ δύσκολης κατάστασης τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία εκφράζει ο Κώστας Καραμανλής.

Μπορεί το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στην πλατεία Μαβίλη να είναι κλειστό αυτές τις ημέρες, λόγω της θερινής ραστώνης, ωστόσο οι συναντήσεις του με βουλευτές και πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του κρατικού μηχανισμού συνεχίζονται στο σπίτι του, στη Ραφήνα.

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος λέει στους συνομιλητές του, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αυτή την ώρα πολλά “μέτωπα ” να αντιμετωπίσει και δεν είναι βέβαιο ότι έχει την πολιτική αντοχή.

Εκτιμά μάλιστα ότι οι πιέσεις των δανειστών για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ παθαίνει… αλλεργία, θα συνεχιστούν από τον Σεπτέμβριο, ενώ πιστεύει ότι πολλά θα κριθούν και από την πορεία των δημόσιων εσόδων.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, για δύο τομείς που θα κρίνουν εν πολλοίς τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως εκμυστηρεύονται στο xrimaonline.gr, πρόσωπα που τον συνάντησαν πολύ πρόσφατα, εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να εξαντλήσει τα περιθώρια για τις εκλογές. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί πλέον να το καταφέρει.

Ο κ. Καραμανλής δεν αποκλείει εκλογές ακόμη και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του ’18, σημειώνοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από το εάν θα απαιτηθούν νέα μέτρα για την κάλυψη δημοσιονομικών κενών.

Για τη ΝΔ, ο ίδιος τονίζει ότι το στοίχημα της είναι η διεύρυνση της διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ και -κυρίως – η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την επόμενη μέρα, αφού η πρωτιά στις εκλογές θεωρείται δεδομένη.

Ο πρώην πρωθυπουργός “βλέπει” πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει περίοδο χάριτος από τους ψηφοφόρους και πως θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα, προκειμένου να πείσει έμπρακτα τους πολίτες για την διαφορά ως προς τη διακυβέρνηση της χώρας υπό την ευθύνη του. Κρίσιμη παράμετρο, χαρακτηρίζει, το θέμα των προσώπων που θα κληθούν να αναλάβουν το έργο αυτό και σημειώνει πως οι επιλογές του προέδρου στα υπουργεία, αλλά και στις κρίσιμες θέσεις της δημόσιας διοίκησης, θα είναι αυτές που θα καθορίσουν και την ταχύτητα δράσης της νέας κυβέρνησης.

Ο ίδιος καθιστά σαφές ότι στηρίζει απόλυτα τον πρόεδρο της ΝΔ και πως σε όλες τις συναντήσεις που είχε μαζί του, του ξεκαθάρισε ότι θα είναι ο τελευταίος, που θα δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στην παράταξη. Το ίδιο άλλωστε, έπραξε και επί των ημερών του Αντώνη Σαμαρά, το ίδιο θα πράξει και τώρα. Ο κ. Καραμανλής θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην Α’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης και θεωρείται βέβαιο ότι θα μετάσχει με δημόσιες παρεμβάσεις στην προεκλογική εκστρατεία.

irafina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου