Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ! 370.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ!


Εκτός από την ανεργία γενικά και την ανεργία των νέων ειδικότερα, η Ελλάδα των Μνημονίων έχει κι άλλο ένα σχετικό θλιβερό πανευρωπαϊκό ρεκόρ: είναι πρώτη και στους μακροχρόνια άνεργους!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία για την ανεργία που προέκυψαν από έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, οι μακροχρόνια άνεργοι (για διάστημα πάνω από 12 μήνες) καλύπτουν το 70% του συνόλου, ενώ το 33,1% από αυτούς δεν μπορούν να βρουν δουλειά πάνω από τέσσερα χρόνια!

Παράλληλα η ανεργία των νέων κινείται στο 60%, ενώ η μία στις δύο νέες θέσεις εργασίας είναι με μισό ωράριο και μισό μισθό.

Επιπροσθέτως, το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ εκτιμά πως το πραγματικό ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 30% κι όχι το 24% που παρουσιάζεται. Παράλληλα, σε 350.000 οικογένειες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος.

Επίσης 9 στους 10 ανέργους βρίσκονται στο περιθώριο και δεν λαμβάνουν καμία απολύτως στήριξη από τον ΟΑΕΔ, ούτε ως επίδομα ανεργίας, ούτε ως επιδότηση απασχόλησης.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των Μνημονίων, παλιών και νέων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου