Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ... ΡΩΧΑΜΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ;


Το Υπερταμείο του ΣΥΡΙΖΑ που θα διαχειρίζεται την περιουσία της χώρας για 99 χρόνια είναι η μεγαλύτερη ντροπή στα χρόνια των Μνημονίων. Ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις που ήταν… δουλικές όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τόλμησαν να φτιάξουν ένα ταμείο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θυμόμαστε όλοι τι είχε συμβεί όταν ανακοινώθηκε το ΤΑΙΠΕΔ και τι έλεγε τότε ο Τσίπρας, έχει αναλυθεί ουκ ολίγες φορές η κωλοτούμπα που έκανε με αποτέλεσμα να παραδώσει τα κλειδιά της χώρας για έναν… αιώνα στους ξένους.

Πριν λίγα 24ωρα η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα ονόματα που θα στελεχώσουν το υπερταμείο. Η νέα διευθύνουσα σύμβουλος, η επικεφαλής κατ’ ουσίαν του Ταμείου, είναι η κυρία Ουρανία Αικατερινάρη. Πώς επελέγη η εν λόγω κυρία, αν έχει κομματικές αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ ή αν ήταν προσωπική επιλογή κάποιου υπουργού δεν το γνωρίζουμε. Μάλλον έτσι είναι γιατί έχει αποδείξει η κυβέρνηση ότι βολεύει τους δικούς της ανθρώπους σε καίριες θέσεις και αδιαφορεί για το αν έχουν τα προσόντα.

Όμως η νέα επικεφαλής έχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Αυτή την περίοδο είναι ουσιαστικά υπόδικη σε βαθμό κακουργήματος και η υπόθεση είναι ανοικτή στα δικαστήρια.

Εκδικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με κατηγορούμενη μεταξύ άλλων και την κα Ουρανία ή Ράνια Αικατερινάρη η υπόθεση της παράνομης δανειοδότησης της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από τη ΔΕΗ όταν η κα Αικατερινάρη ήταν Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας.

Ταυτόχρονα έχει ασκηθεί δίωξη κατά της κας Αικατερινάρη και κατά άλλων πέντε πρώην στελεχών της ΔΕΗ σε βαθμό κακουργήματος για απιστία από κοινού για ζημία που, σύμφωνα με την δικογραφία ανέρχεται σε 74,435 εκατ ευρώ!

Η δίωξη αφορά στην υπόθεση της κατασκευής του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο που δεν έγινε ποτέ.

Μάλιστα η παρέμβαση της εισαγγελίας στη συγκεκριμένη υπόθεση είχε γίνει μετά από ερώτηση στη Βουλή 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή είχε αναδείξει αυτή την υπόθεση και πήγε στα δικαστήρια.

Είναι προφανές ότι με βάση το ελληνικό δίκαιο υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας. Όμως, είναι θέμα ηθικό κι όχι νόμιμο να επιλέγεται κάποιος για τόσο σημαντική θέση ενώ βρίσκεται υπό σοβαρή δικαστική διερεύνηση.

Για φανταστείτε να ήταν στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και να έκανε κάτι τέτοιο. Θα είχαν σηκωθεί τα μάρμαρα από την Πλατεία Συντάγματος. Αλλά να θυμίσουμε και κάτι άλλο: Για την ίδια υπόθεση της ΔΕΗ που δικάζεται στο Εφετείο, συγκατηγορούμενος είναι ο πρώην πρόεδρος της Επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Ζερβός εξαναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω της πίεσης που ασκήθηκε εναντίον του για τις κατηγορίες που τον βάρυναν και για τις οποίες δεν έχει ακόμη καταδικαστεί; Γιατί γι’ αυτόν δεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας και ισχύει για την κ. Αικατερινάρη που ήταν διευθύντρια στη ΔΕΗ και βαρύνεται με τα ίδια αδικήματα;

Βεβαίως η παραίτησή του, επί υπουργίας Λαφαζάνη, έγινε για άλλο λόγο αλλά τότε η κυβέρνηση έλεγε «δεν τον τοποθετήσαμε εμείς, είναι της άλλης κυβέρνησης».

Να θυμίσουμε επίσης ότι και η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το ΤΧΣ γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την πίεζε καθώς υπήρχαν υπόνοιες για συμμετοχή της σε κάποια υπόθεση. Ποτέ, όμως, δεν προσωποποιήθηκαν κατηγορίες εναντίον της. Τότε η κυβέρνηση έλεγε: «Από τη στιγμή που τίθεται θέμα με πρόσωπα που εμπλέκονται στο ΤΧΣ και σε ζητήματα ανοιχτά με τη Δικαιοσύνη, τότε προφανώς υπάρχει θέμα και από την πλευρά της κυβέρνησης».

Να θυμίσουμε, όμως, και μια ξεδιάντροπη ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 για την υπόθεση της κ. Σακελλαρίου και μια πιθανή εμπλοκή της στο σκάνδαλο του ΤΤ. Έλεγε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ: : «Ο κ. Σαμαράς, ο άνθρωπος της Μέρκελ στην Ελλάδα και ο κ. Στουρνάρας, ο άνθρωπος του Σόιμπλε στην Ελλάδα, συνεχίζουν και σήμερα να καλύπτουν την επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Σακελλαρίου, η οποία κατηγορείται για την υπόθεση του ΤΤ, επειδή είναι εκλεκτή της τρόικα; Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύουν ότι συγκαλύπτουν το σκάνδαλο».

Είναι ενδεικτικό του πώς λειτουργούν λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ και τι θα έκαναν αν μια άλλη κυβέρνηση τοποθετούσε στην κορυφαία θέση του επικεφαλής του Υπερταμείου την κυρία Αικατερινάρη η οποία είναι ακόμη υπόδικη αφού δεν έχει ακόμη αθωωθεί.

Με διαφορετικά μέτρα και σταθμά η περήφανη και ηθική αριστερά βολεύει τα δικά της παιδιά. Κι αν σπάσει ο διάβολος το πόδι του και καταδικαστεί η κυρία για το κακούργημα που βαρύνεται; Θα την διώξουν; Μα τότε θα τίθεται θέμα για τις αποφάσεις που θα έχει πάρει. Και στο κάτω – κάτω γιατί δεν βάζουν επικεφαλής τον… Ρωχάμη που έχει καταδικαστεί, έχει εκτίσει την ποινή του και δεν βαρύνεται με άλλα κακουργήματα;
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου