Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

TIMH ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ! ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩN ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΝΕΟΔΟΣΙΛΟΓΩΝ" - ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΑΠΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥΣ (ΒΙΝΤΕΟ)



Με αφορμή την σημερινή θλιβερή επέτειο της σφαγής των Καλαβρύτων από τον γερμανικό στρατό κατοχής (13/12/1943) η Χρυσή Αυγή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: "Η Χρυσή Αυγή τιμά τους ηρωικούς Έλληνες των Καλαβρύτων και την θυσία τους στον βωμό της ελευθερίας. Η σφαγή του 1943 αποτελεί ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα πολέμου του 20ου αιώνα και η διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων συνιστά άμεση εθνική ανάγκη. Οι νεοδοσίλογοι των Μνημονίων αμαυρώνουν τις εκδηλώσεις μνήμης και προσβάλουν τους νεκρούς ήρωες του Ελληνισμού. Η Χρυσή Αυγή πρωτοστατεί δυναμικά στον αγώνα ενάντια στη νέα γερμανική κατοχή".

Η σφαγή των Καλαβρύτων είναι ένα από τα τραγικά εγκλήματα πολέμου στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου πολέμου. Ο στρατός κατοχής, στο δρόμο για τα Καλάβρυτα, εκτέλεσε 143 άνδρες, στα χωριά Ρωγοί, Κερπινή, Άνω και Κάτω Ζαχλωρού, καθώς και στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Επίσης, έκαψαν περίπου 1.000 σπίτια σε πάνω από 50 χωριά, αφού τα λεηλάτησαν αποκομίζοντας περισσότερα από 2.000 πρόβατα και μεγαλύτερα ζώα και περίπου 260.000.000 δραχμές.
Όταν έφθασαν στα Καλάβρυτα, κλείδωσαν όλες τις γυναίκες και τα παιδιά κάτω των 14 στο σχολείο και διέταξαν όλους τους άνδρες από 14 και πάνω να παρουσιαστούν έξω από το χωριό. Εκεί οι γερμανοί τους εκτέλεσαν με συνεχείς ριπές πολυβόλων, σκοτώνοντας περίπου 500 (κατά τις νεότερες εκτιμήσεις) άτομα. Οι γυναίκες και τα παιδιά κατάφεραν να αποδράσουν από το σχολείο, ενώ το χωριό φλεγόταν. Την επόμενη ημέρα τα στρατεύματα κατοχής πυρπόλησαν το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, που συνδέεται στενά με την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Άγριο κράξιμο στους πολιτικάντηδες ΝΔ, Σύριζα από Καλαβρυτινούς πατριώτες: "Πουλημένοι, ξεφτιλισμένοι, προδότες"

Τις σημερινές εκδηλώσεις μνήμης στα Καλάβρυτα αμαύρωσαν οι πολιτικάντηδες του μνημονίου (Γεωργιάδης, Βίτσας κλπ). Οι κάτοικοι της μαρτυρικής περιοχής όμως έδωσαν την πρέπουσα απάντηση των νεοδοσιλόγων και τους υποδέχθηκαν με συνθήματα: "Ξεπουλάτε την Πατρίδα, πουλημένοι, ξεφτιλισμένοι, προδότες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου