Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

OTAN O ΤΣΙΠΡΑΣ... ΕΞΥΒΡΙΖΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ! ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ...


«Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Aπό τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι...»

Όχι, αυτά δεν τα λέει η Νέα Δημοκρατία σήμερα για τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα. Τα έλεγε τον Μάρτιο του 2014 ο νυν πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήταν τότε που η χώρα είχε αρχίσει δειλά να βλέπει φως, η κυβέρνηση έβγαινε δοκιμαστικά στις αγορές, υπήρχε μια αισιοδοξία ότι σταθεροποιείται η οικονομία και βεβαίως κανείς δεν μιλούσε για τρίτο, τέταρτο ή πέμπτο μνημόνιο.

Τότε λοιπόν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξήγγειλε κοινωνικό μέρισμα πάνω από 500 εκατ. ευρώ που δινόταν άμεσα από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 σε ένα εκατομμύριο χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους καθώς και σε ένστολους με μισθό κάτω από 1.500 ευρώ.

Τι άλλο έλεγε ο κ. Τσίπρας:


«Ηθικός και φυσικός αυτουργός της καταλήστευσης των ταμείων και των εφάπαξ των ενστόλων είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Την ίδια στιγμή που εκθειάζει και κολακεύει τους ενστόλους, που τους φέρεται απαξιωτικά, δίνοντάς τους προεκλογικό επίδομα από το δήθεν πλεόνασμα, ενώ τους έχει ήδη κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις, την ίδια στιγμή σχεδιάζει και ενορχηστρώνει την καταλήστευση των ασφαλιστικών τους ταμείων.

Με την πολιτική της αυτή η κυβέρνηση επιβάλλει την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ παροχών, κάνοντας ένα ακόμα ρουσφέτι προς το ιδιωτικό κεφάλαιο. Πριμοδοτεί την είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος».

Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί αλλά τα γραπτά μένουν...

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου