Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

NEA ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΩΜΑ ΣΚΟΥΤΑΡΑ ΣΤΗΝ ΧΕΙΜΑΡΡΑ!



Σε σχεδόν καθημερινή βάση πλέον οι αλβανοί προκαλούν και απειλούν στην Βόρειο Ήπειρο. Το νέο περιστατικό που αποδεικνύει την έξαρση της αλβανικής προκλητικότητας αφορά την αποκαθήλωση Σταυρού που είχαν τοποθετήσει Βορειοηπειρώτες και ο οποίος δέσποζε επί σειρά ετών στο ύψωμα Σκουταρά στην Χειμάρρα.

Ο σταυρός αυτός εξέφραζε όχι μόνο την ιστορική Μονή της Παναγιάς που βρίσκεται στην περιοχή, αλλά και την θυσία των Ελλήνων Στρατιωτών, οι οποίοι στο ηρωϊκό έπος του 1940 έπεσαν μαχόμενοι στην προσπάθεια απομάκρυνσης των ιταλικών δυνάμεων και απελευθέρωσης της Βορείου Ηπείρου.

Αξίζει να σημειωθεί η ένοχη σιωπή της αλβανικής κυβέρνησης του Έντι Ράμα, που όχι μόνο αρνήθηκε να καταδικάσει (και) αυτή την προκλητική ενέργεια, αλλά είναι ολοφάνερο ότι κάνει το παν για να ενθαρρύνει τους αλβανικούς παρακρατικούς κύκλους που ανά τακτά χρονικά διαστήματα επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους Βορειοηπειρώτες. Ανάλογη ενέργεια είχε πραγματοποιηθεί και πριν από λίγες ημέρες στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας της Δερβιτσάνης, του μεγαλυτέρου χωριού στην περιοχή της Δρόπολης.

Βεβαίως, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως στο παρελθόν, αυτή η αλβανική προκλητικότητα πατάει πάνω στην πλήρη ανυπαρξία ενδιαφέροντος και αντίδρασης από πλευράς της «Ελληνικής» κυβέρνησης κατά των συνεχιζόμενων ενεργειών των γειτόνων σε βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Και από την στιγμή που οι διεθνιστές που παριστάνουν ότι κυβερνάνε την Χώρα έχουν τη νοοτροπία του καρπαζοεισπράκτορα, είναι απολύτως αναμενόμενο οι αλβανοί να αποθρασύνονται ολοένα και περισσότερο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου